RSS

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟ ΟΝ Ή ΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΛΙΒΑΔΙ ;;;

15 Αυγ.


Ένα ερώτημα , που πέφτει σαν κεραυνός στη στάνη και στις κρεβατοκάμαρες μοντέρνου δυτικού τύπου και που συνήθως απαντιέται με ένα : «Ναι , είναι όν …μονογαμικό» …..Λοιπόν , πρόκειται περί μεγάλης απάτης …. Ή έχετε φλομώσει στο παραμύθι ο ένας τον άλλον , ή βλέπετε πολύ τηλεόραση , όπου πολλοί ήρωες , αγαπιούνται μέχρι τα 90 , είναι αφοσιωμένοι (ες), κούκλοι(ες) ,και πιστοί σαν τη Λάσσυ …. Ε όχι λοιπόν , η απιστία δεν διαπράττεται και το κέρατο , δεν φοριέται , μόνο από «γουρούνια», «ανήθικους», «λιγούρηδες», «προδότες», «καθάρματα» …και πάει λέγοντας . Σύμφωνα με τα τελευταία (καθαρά επιστημονικά στοιχεία) ….. η απιστία υπάρχει στα γονίδιά μας . Η επιστήμη , προειδοποιεί : Κανένας δεν ξεφεύγει (κάποτε πρέπει να το μάθετε κι εσείς) από το ….ΚΕΡΑΤΟ .
Και όταν λέμε Επιστήμη , εννοούμε την ….Εξελικτική Ψυχολογία , ένα νέο κλάδο στους τομείς Ψυχολογίας και Γενετικής , που ξεχωρίζει για δύο πράγματα :
1ον) Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές επαναστάσεις όλων των εποχών και
2ον) Δίνει το «ελεύθερο» στο κέρατο .
Σύμφωνα με τις θεωρίες της , η ερωτική συμπεριφορά , – από το «αναποδοκαρφωτό» και στα τέσσερα , έως το σεμνό «ιεραποστολικό» – , είναι κατα κύριο λόγο , προϊόν …. γενετικής κληρονομιάς ….. Η φυσική επιλογή , κρατάει στο πέρασμα του χρόνου , τα στοιχεία εκείνα που βοηθούν στην …αναπαραγωγή του είδους . (Ένας απαράβατος νόμος της Φύσης) .
Σύμφωνα με τον Αμερικανό …εξελικτικό δημοσιογράφο (γκουρού του θεωρητικού κέρατου) Ρόμπερτ Ράιτ , ο ανθρώπινος εγκέφαλος , είναι προγραμματισμένος για τον ευγενή σκοπό της μεταφοράς γονιδίων από γενιά σε γενιά . Οι … εξελικτικοί ψυχολόγοι , έβγαλαν τα συμπεράσματά τους , συγκρίνοντας την ερωτική συμπεριφορά των …. σκορδόπιστων πουλιών , με αυτή των ανθρώπων .
Τα πουλάκια λοιπόν , δεν είναι και τόσο αθώες περιστερές …. Δια της μεθόδου του DNA , βρέθηκαν πολλά ράμματα για την γούνα τους , όπως π.χ. ότι «βγάζουν τα ματάκια τους», με όποιον τους γυαλίσει στο απέναντι φτερωτό στρατόπεδο και πάει λέγοντας .
Αφού λοιπό το κέρατο πάει σύννεφο και στο ζωικό βασίλειο , θα …μασήσουν οι άνθρωποι ; Έτσι με αφετηρία ότι όλα τα εν ζωή είδη και όλα τα όργανα είναι σχεδιασμένα για να κάνουν τον …Courier του γενετικού υλικού από την μια γενιά στην άλλη , προχωράμε με …περισσότερο SEX ….μετά τις διαφημίσεις ….(όχι …αυτό αφήστε το για την ώρα ….Να δούμε πρώτα πως θα πάει η ιστορία με τις διαφημίσεις στα μπλογκ)………..
Και επειδή , από καταβολής κόσμου , το ανθρώπινο είδος χωρίζεται σε άντρες και γυναίκες , η Εξελικτική Ψυχολογία , εξηγεί χωριστά την ανδρική και την γυναικεία …απιστία , αφού έτσι κι αλλιώς μια οικογένεια είμαστε , πολυγαμική και ωραία . Προχωράμε λοιπόν στην πρώτη κατηγορία , στους άντρες , που αναδεικνύονται με συνοπτικές διαδικασίες σε πρωταθλητές του ευγενούς σπορ .
ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ = Ο καλός μύλος , όλα τ’ αλέθει
Γνωστόν τοις πάσι , ότι ο άνδρας μπορεί να γονιμοποιεί και να «σπέρνει» ανθρωπάκια , καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου . (Τί ;…όχι ;; … Όχι στα πολλά κρύα ή τις μεγάλες ζέστες ; Δεν θέλω αντιρρήσεις …’Ετσι όπως σας τα λέω είναι) .
Μπορεί δηλαδή να εναλάσσει ερωτικές παρτενέρ , με μια …απλοχεριά , έως «σαβουρογαμίαση» θα μπορούσαμε να πούμε . Ο λόγος ; Απλός . Η συνέχεια του …ανεπανάληπτου ΕΑΥΤΟΥ του .
Ως πότε λοιπόν παλικάρια , θα ζείτε στα στενά ; ….Η Επιστήμη τώρα , σας δίνει το ελεύθερο .Σύμφωνα με τους «ειδικούς» , ο αρσενικός γενετικός κώδικας είναι προγραμματισμένος για να κάνει τον χορηγό του εξαπολυθέντος …σπέρματος . Κάθε καινούριο «κρεβάτι»,προσφέρει στους άντρες τη δυνατότητα να αυξήσουν με περισσότερες πιθανότητες τους απογόνους τους . Έτσι η …εντολή της αναπαραγωγής , τους μεταμορφώνει σε ασταμάτητες μηχανές του SEX . Έπομένως εν δικαίω, τραβάνε την πάσα μία μαντάμ στο κρεβάτι (νέες δυνατότητες για σπορά και θέρισμα) και γίνονται περισσότερο παραγωγικοί και λιγότερο εκλεκτικοί και για να είμαστε πιο σαφείς , κάπως έτσι γίνονται τρομερά «λιγούρια» και πολύ σπάνια θα πουν «όχι» σε μια γυναίκα , που τους τα «ρίχνει» .
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ = Αμάρτησα για το …παιδί μου
Οι κυρίες μπορεί να περιμένουν και … μισή ζωή (μπορώ να πω) τον πρίγκηπα των ονείρων τους , – γιατί άνθρωπος είναι , μπορεί να του έφυγε το πέταλο απ’ το λευκό του άλογο , ή να μη βρίσκει σέλα στο νούμερό του – . ….Στο μεταξύ όμως η φυσική επιλογή τις οδηγεί πρώτιστα στο να φέρουν στον κόσμο , παιδιά με …εξαιρετικά γονίδια .
Η Εξελικτική θεωρία , ερμηνεύει την τάση των γυναικών για …. τσιλιμπούρδισμα με τον εξης συλλογισμό : Υπάρχει άντρας , που να είναι έξυπνος , με status , με έπαυλη στο Μόντε Κάρλο , υπόδειγμα αφοσίωσης ΚΑΙ …τσολιάς ;;; …’Οχι ….. Η Βιολογία και η κοινωνία , λυπούνται πολύ , αλλά δεν μπορούν να σας εξυπηρετήσουν . Αφού λοιπόν σπάνια μια γυναίκα , μπορεί να βρει τις δυο βασικές παραμέτρους (έξυπνα-υγιή γονίδια + πατρική προστασία στο μελλοντικό παιδί της ) αρχίζουν και χτυπάνε τα καμπανάκια του …. γενετικού κώδικα σε στυλ Monopoly : Δεν βρίσκεις τα σωστα γονίδια ; αγόρασε άλλα ….. Καταλάβατε τώρα , γιατί ΚΑΙ οι γυναίκες ρέπουν προς την απιστία ;
Ενστάσεις του είδους : Γιατί ΚΑΙ οι κλιμακτηριακές , ακόμη ΚΑΙ οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες … ρέπουν προς την απιστία (καρατσεκαρισμένο αυτό….- τί σκατά ,…τζάμπα την φορτωθήκαμε την εμμηνόπαυση 😉 , δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν στο παρόν ιστολόγιο και γι αυτό να απευθυνθείτε στους Εξελικτικούς Ψυχολόγους του ….ΕΣΥ . Εάν παρ’ ελπίδα δεν διαθέτει κάτι τέτοιο το Κέντρο Υγείας της περιοχής σας , απευθυνθείτε στην …»ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» , τηλ. …… (σιγά μη σας το δώσω … λίγοι μήνες με χωρίζουν από την σύνταξη μου) .
——————————————————–
Φθάσαμε αισίως στο τέλος αυτού του σεμνού…. και άκρως επιστημονικού και ενημερωτικού ποστ . Θα ήθελα να «τελειώσω»…(δεν θέλω ειρωνικά και πονηρά χαμόγελα) , με μια παροιμία του λαϊκού μας βάρδου – sorry , «παραμυθά» ήθελα να πω – Αισώπου (μην με αμφισβητείτε …είμαι διαβασμένη εγώ) , που λέει :

«Σπίτι χωρίς κέρατο
δάσος χωρίς έλατο»

Ή σε … ελεύθερη μετάφραση :
«Σχέση χωρίς κέρατο
σπίτι χωρίς μπαλκόνι»

Καληνύχτα σας ……

[Πολλά «κομμάτια» του παρόντος κειμένου έχουν ….ξεπατικωθεί από το βιβλίο (τέλος πάντων … ο Θεός να το κάνει βιβλίο) : «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» της ΖΩΗΣ ΓΙΑΛΟΥ .]

 
44 Σχόλια

Posted by στο Αύγουστος 15 , 2007 in σεξ περισσότερο σεξ

 

44 responses to “ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟ ΟΝ Ή ΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΛΙΒΑΔΙ ;;;

 1. anlu

  Αύγουστος 16 , 2007 at 08:12

  Άτιμα τα συμπεράσματα της «Ψυχολογίας» και δεν θέλω να πιστεύω ότι έχουν καθολική ισχύ!
  😉

   
 2. itelli

  Αύγουστος 16 , 2007 at 08:54

  Ξέρω γυναίκες που μέχρι να πεις «αναποδοκαρφωτό», έχουν ξενερώσει… 🙂

   
 3. ritsmas

  Αύγουστος 16 , 2007 at 14:50

  Πολυγαμικόν και με τη Βούλα, ειναι ο άνθρωπος Σίλια. Και όποιος δεν το αποδεχεται ως ιδεα αρχικα ( γιατί το δευτερο σκέλος,η πράξη, ειναι θέμα αρχών, κοινωνικού περίγυρου, φόβου κλπ) δυσκολεύει τη ζωή του. Βέβαια ειναι μάλλον δύσκολο σ ένα νέο ανθρωπο να του πεις ότι ξέρεις μπορεί μεγαλώνοντας το και το ….. ετσι κι αλλιως θα το μάθει μόνος του, αλλά θα ήταν καλό να εχουμε νωρίς μια εικόνα του τί μας περιμένει στη ζωή.

   
 4. Γρηγόρης

  Αύγουστος 16 , 2007 at 15:14

  Το να ασχοληθείς επιστημονικά με την απιστία αν μη τι άλλο έχει το ενδιαφέρον του αλλά είναι και ολίγον «χαζό»…

  Ωστόσο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον τρόπο προσέγγισης.
  Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η απιστία είναι απλά ζήτημα DNA.

  Η απιστία είναι «ανάγκη» !!!
  «Ανάγκη» που έχει να κάνει με το «ανικανοποίητο» της ανθρώπινης φύσης. Σκέψου πόσοι είναι οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένη με τη ζωή τους? Όλοι θέλουν κάτι «παραπάνω» , κάτι «διαφορετικό». Όλοι νιώθουν κάποια κενά στη σχέση που έχουν. Και αυτά τα κενά πολλές φορές τα καλύπτουν μέσα από μια παράλληλη σχέση , μέσα από το «κέρατο». Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από ηλικία ή αν είναι άνδρας – γυναίκα. (Μιλώ για νορμάλ ανθρώπους και όχι για σεξομανής).
  Κάτω από αυτό το πρίσμα η απιστία είναι δεδομένη.

  ΟΜΩΣ αγαπητή Σιλια ,
  Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να καλύψουν με διαφορετικούς τρόπους τα κενά που νιώθουν σε μια σχέση. Θα φανεί ανόητο αυτό που θα πω αλλά θα το πω…
  Ένα καλό βιβλίο αξίζει πολύ περισσότερο από ένα μέτριο «κέρατο» , ένα καλό ταξίδι αξίζει περισσότερο από ένα καλό γαμήσι , ένα καλό τραγούδι αξίζει περισσότερο από κάθε γκόμενα με ημερομηνία λήξεως…

  Βέβαια πάντα θα υπάρχει η εξαίρεση για το «κέρατο» που δεν έρχεται απλά να σου καλύψει κάποια κενά αλλά να σου αλλάξει τη ζωή.

  Άλλα για το «γενικό μέσο όρο των σχέσεων» το κέρατο δεν είναι παρά ένα «μπάλωμα» που οπωσδήποτε μπορείς να το αλλάξεις με κάτι άλλό όπως έγραψα πιο πάνω…

  _______________________________________

  Υ.Γ. 1
  Ε, μην πάμε πια και όλα να τα εξηγήσουμε με το DNA…

  Υ.Γ.2
  Γράφεις «τζάμπα την φορτωθήκαμε την εμμηνόπαυση»
  Καλέ εγώ σε έχω για πιτσιρίκα και εσύ μου μιλάς για εμμηνόπαυση.
  Χα
  Χα
  Χα!

   
 5. ethanandthecity

  Αύγουστος 16 , 2007 at 16:36

  άψογο και αρκετά ρεαλιστικό το κείμενο. για την απάντηση μου σε παραπέμπω σε παλαιότερο ποστ……

  http://ethanandthecity.wordpress.com/2007/07/02/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac/

   
 6. indictos

  Αύγουστος 16 , 2007 at 16:39

  Φοβερό ποστ!!!

  “Σχέση χωρίς κέρατο
  σπίτι χωρίς μπαλκόνι”

  😆 😆 😆

  Και μένω σε υπόγειο γ@#% το κέρατο μου.

   
 7. ερμία

  Αύγουστος 16 , 2007 at 19:05

  επειδή θέλω διακαώς να συμβάλλω(!) στην επιστημονική έρευνα,δεν μπορώ παρα να παραθέσω το λήμμα «απιστία» απο το βιβλίο «απιστίας εγκώμιον» (εκδ. ΟΞΥ) :
  «Απιστία,το αλατοπίπερο της συζυγικής ζωής και ακρογωνιαίος λίθος του δυτικού πολιτισμού.Η απιστία αποτελεί τη βάση του συζυγικού βίου,δίχως αυτή ο γάμος παραμένει ένα κενό γράμμα και συνήθως καταλήγει στη πλήξη και τους καυγάδες.¨Εχει ανα τους αιώνες διαπιστωθεί οτι αν ένας εκ των δυο συζυγων διατηρεί παράλληλη εξωσυζυγική σχέση,η ησυχία κι η ηρεμία επικρατούν στους κόλπους της καθαγιασμένης δυτικής οικογένειας.
  Ευτυχώς σε πολλές περιοχές του πλανήτη και σε άλλους πολιτισμούς,η απιστία και η πολυγαμία των συζύγων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη,πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε οτι η ανθρωπότητα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της»..
  🙂
  και άλλη μια..συμβολη «υπάρχουν δυο λέξεις που μισούν οι άνδρες…»μη»,και «σταμάτα»..εκτος κι αν τα συνδυάσεις..

   
 8. Λυκάων

  Αύγουστος 16 , 2007 at 19:22

  Σαν της λίμνης τα νερά,
  που όπου ναν’ τα πάει τ’ αγέρι,
  όλα είναι τυχερά
  μα η καρδιά σου δεν το ξέρει…

  του Groucho Marx
  (δηλαδή νομίζω, δεν είμαι και σίγουρος…
  Μπορεί να το είπε κι ο Γούντυ Άλλεν)

   
 9. Νεφελόεσσα

  Αύγουστος 16 , 2007 at 19:35

  1) Ο άνθρωπος μπορεί να είναι βιολογικώς πολυγαμικό ον, πλην όμως οι κοινωνικές δομές, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις δεν του επιτρέπουν να βιοί βάσει των ενστίκτων του και μόνον.
  2) Η ψυχολογία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της όχι μόνο τις βάσει DNA τάσεις των όντων γενικώς διότι επί του ανθρωπίνου είδους θα πρέπει να υπολογίζει σοβαρά και τον ατέρμονο πόλεμο εξουσίας των δύο φύλλων
  3) Ανεξαρτήτως των απανταχού επιστημονικών διατριβών και των, ενδεχομένως, παρατηρηθέντων φαινομένων γυναικείας απιστίας, εγώ ξέρω να πω ότι οι γυναίκες είναι αποκλειστικώς και μόνον μονογαμικές, άλλως πρόκειται περί αποκρουστικών τεράτων. Κι αυτά δεν είναι λόγια δικά μου, αν θέλεις να ξέρεις, αλλά είναι λόγια του αντρός μου.
  4) Επί της σοφίας του Αισώπου «Σπίτι χωρίς κέρατο
  δάσος χωρίς έλατο» έχω να παρατηρήσω ότι υπάρχουν και πευκοδάση. Μάλιστα!

   
 10. stixakias

  Αύγουστος 17 , 2007 at 08:48

  @ Νεφελόεσσα: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (Πάρνηθα, Πεντέλη) το 4 παίζει και να μην ισχύει πια. Επομένως, δεν τη γλυτώνουμε με τίποτα…

   
 11. ghteytria

  Αύγουστος 17 , 2007 at 08:52

  Πιστοί είναι οι σκύλοι, αλλά κι αυτοί, όχι στη σκύλα.

  Οι πιστοί στον έρωτα γνωρίζουν μόνο την κοινότοπη πλευρά του. Οι άλλοι βιώνουν την τραγωδία του.
  Όσκαρ Ουάιλντ

  Μα υπάρχει έρωτας χωρίς τραγωδία; 🙂

  Προσωπικά πιστεύω απόλυτα στην πολυγαμία και στην ελευθερία επιλογής συντρόφων στο κρεβάτι, αν και δεν την εφάρμοσα ΠΟΤΕ. Δεν έτυχε. Γιατί ζω τρελούς έρωτες και όσο διαρκούν, δεν έχω ανάγκη για παράλληλες καταστάσεις.
  Πιστεύω στην ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ στη σχέση, όχι στην ΠΙΣΤΗ. Και στο σεβασμό ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που αγαπιούνται. Μην τον ξεφτιλίζεις τον άλλον ρε γαμώτο. Σε εμπιστεύεται. Μίλα του τίμια. Είναι ρίσκο; Να το πάρεις γαμώτο! Να το πάρεις!
  Κι ας τον χάσεις… αν η αγάπη είναι δυνατή, δεν τον χάνεις.
  Δεν με ενοχλεί το κέρατο. Μη σου πω μ’ εξιτάρει κιόλας. Όταν γουστάρει κάποια άλλη, τον βρίσκω ερωτεύσιμο και μου αρέσει να τον διεκδικώ. Η π@*στιά μ’ ενοχλεί και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Δεν το αξίζουν οι σύντροφοί μας. Εκτός κι αν κάποιος είναι απόλυτα σίγουρος ότι μπορεί να κερατώσει τόσο επιστημονικά, που να μην το πάρει είδηση ο άλλος καθόλου κι έτσι τον απαλλάσσει από περιττό άγχος και τζάμπα φόβους.
  Αλλιώς, αν είναι ανίκανος να κρυφτεί, να μην παραμυθιάζει ανόητα. Και να μην πληγώνει άνευ λόγου.
  Η ζωή είναι τόσο λίγη. Δεν χαίρεσαι όταν ο καλός σου απολαύσει ένα καλό και νόστιμο φαγητό; Ε, έτσι να χαρείς όταν κάνει κι ένα απολαυστικό σεξ.
  Οι σχέσεις θα ήταν πολύ καλύτερες, αν το βράδυ που γύριζες σπίτι μπορούσες να πεις αντί για το : «Είδα μια υπέροχη ταινία αγάπη μου!», « Έκανα ένα φοβερό σεξ μωρό μου, με πολλαπλούς οργασμούς τόσο έντονους, που με το ζόρι στέκομαι στα πόδια μου. Φτιάξε μόνος σου φαγητό και φρόντισε τα παιδιά, γιατί είμαι για βουτιά στο κρεβάτι επί τόπου!»
  :))))))))

   
 12. Πάνος

  Αύγουστος 17 , 2007 at 09:25

  Α, εδώ υπάρχει θέμα – επιστρέφω εντός της ημέρας! 🙂

   
 13. Νεφελόεσσα

  Αύγουστος 17 , 2007 at 10:49

  ghteytria, εδώ ανοίγεις θέμα μεγάλο που φτάνει στην ουσία των πραγμάτων. Φοβάμαι πως έχεις δίκιο αφού, κατά κανόνα, το ένστικτο και το αυθόρμητο το ντύνουμε, το στριμώχνουμε, το περιορίζουμε, και το αφήνουμε μισό, έτσι ώστε πάσχουμε από έλλειψη εντιμότητας.

   
 14. ritsmas

  Αύγουστος 17 , 2007 at 12:08

  Silia, ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου σήμερα το συνεδεσα με τις επικειμενες εκλογές! Δεν θα σου πω όμως πώς και γιατί. Χαχαχα….

   
 15. silia

  Αύγουστος 17 , 2007 at 17:24

  @ anlu
  Όχι , όχι γλυκειά μου , μην αγχώνεσαι …καθόλου δεν έχουν καθολική ισχύ …Κάτι προς ψιλοορθόδοξη να πω …κάτι προς …ισλάμ ;…κάτι τέτοιο ….Με τίποτα όμως καθολική

  @ itelli
  Γιατί ;; Βραδύγλωσσος είσαι και αργείς να το πεις ;;
  Τέλος πάντων …. Απέφυγε το (να το πεις) …Πες κάτι άλλο …ξεκάρφωτο …άσχετο , και στην κατάλληλη στιγμή , φέρτην προ …τετελεσμένου …Ρίξε ένα «αναποδοκαρφωτό» , μια που φαίνεται να ξέρεις και τί είναι (γιατί εγώ δεν έχω ιδέα) και αναφώνησε και ένα : «έτσι γ…..ι ο Πειραιάς …ή η Γλασκώβη…ή τέλος πάντων το Ρέικιαβικ»….
  Τί λέω η γυναίκα ;;; Γιατί δεν με συμμαζεύει κανείς ;;;

  @ ritsmas
  Ώστε με την Βούλα , ε !! ;;… Με την Βούλα σε κερατώνει ο σκορδόπιστος ;;…Ποιά είναι αυτή ; Κολλητή – Ιούδας ;; Κουμπάρα ;; Κάτι που μου διαφεύγει (και διαφεύγει και σε εσένα);; ….Δεν πειράζει αγάπη μου …. Κάνε κι εσύ τι ίδιο με τον …Θανάση …Ποιον Θανάση;;; Ε…βρες έναν …από τον τηλεφωνικό κατάλογο …στο Θ .

  @Γρηγορης
  Μήπως προσπαθείς να μου πεις ότι είμαι λίγο χαζή ; ότι η επιστημονική μου κατάρτηση ειναι …»πτωχή» ;; Μήπως έμμεσα πας να μου περάσεις διαφήμιση για κάποιο …βιβλιοπωλείο ή ταξιδιωτικό γραφείο ;;….
  Τί συμβαίνει Γρηγόρη ;;; …ΜΕ ΑΠΑΤΑΣ ;;; Ορίστε μας…έχω χάσει τον μπούσουλα ….Ότι να είναι λέω πια …..
  Καλέ…έλεος πια …. κι εσύ και όλοι οι παραπάνω !!! Ξεκολλάτε …ένα αστείο ποστ πηγα να γράψω κι εγώ και τα πήρατε όλα στα σοβαρά ….
  ——————————
  Και , Γρηγόρη …γιατί παιδί μου … χαχανίζεις με την … εμμηνόπαυσή μου ;;; ….Αχ, Θεέ μου , καλα μου το έλεγε εμένα ο ενδοκρινολόγος μου : «πάρε Σίλια κανένα χάπι …Θα σε γελάνε όλοι οι Γρηγόρηδες αυτού του κόσμου»…. Τίποτα εγώ…το δικό μου …ορίστε τώρα …

   
 16. silia

  Αύγουστος 17 , 2007 at 18:26

  @ ethanandthecity
  Το είχα διαβάσει Ethan , το είχα διαβάσει και το βρίσκω απο τα καλύτερα σου …. Σου είπα , ότι σε διαβάζω καιρό κι αν δεν καταλαβαίνεις το γιατι , είναι γιατί ο πόνος , ο έρωτας , η επικοινωνία ,η ευαισθησία , ο θυμός, η ανάγκη ,η φιλία, η ομορφιά και πολλα άλλα , είναι μια κοινή γλώσσα ,κατανοητή από όλα τα πλάσματα αυτού του σύμπαντος κόσμου …..Αρκεί να μην έχεις ..ανάπηρες αισθήσεις .

  @ indictos
  Μην ανησυχείς και μη βλαστημάς…Έχουμε και εναλλακτική ερμηνεία του περίφημου ρητού : «σχέση χωρίς κέρατο , σπίτι χωρίς φωταγωγό» ….Τιιιί…Ούτε τέτοιο έχετε ;;;…Dj δεν είπες ότι είσαι ; Τι γίνεται;; δεν σας πληρώνουν καλά ;…Να συνδικαλιστείς …. Εκλογές έρχονται …..
  —————————————-
  Πέρα απο κάθε πλάκα … Θεσσαλονίκη και υπόγειο διαμέρισμα …ε ;;;… Τί μου θυμίζεις … Θα το ανεβάσω σε ποστ …αλλά λίγο αργότερα …Είναι μια ωραία ιστορία . Κράτα επαφή.

  @ ερμία
  Επιτέλους και μία επιστήμων …του επιπέδου μου . Με οξυδέρκεια , μελετημένη και προπαντός με διάθεση να μεταλαμπαδεύσει τις πολύτιμες λίαν εξειδικευμένες γνώσεις της στο …αδαές πλήθος … Εύγε … Είχα αρχίσει να νοιώθω την …μοναξια του …διανοούμενου .

  @ Λυκάων
  Κάτι προσπαθείς να μου πεις εσύ …αλλά δεν τα καταφέρνεις , έτσι δεμένο πισθάγκωνα και φιμωμένο , που σε κρατά η νεόκοπη συμβία σου …..
  Να απευθυνθείς στο ΚΕΘΙ , στο τμήμα Κ.Α. (κακοποιημένων ανδρών)
  ………………………………….
  …Ώπα !!! Σύρμα !!!…αμέσως από κάτω είναι η …»δικιά» σου

  @ Νεφελόεσσα
  …Τί κάνετε καλή μου ;; Καλά ;; Το σπίτι , ο σύζυγος , τα pets , τα «Απαντα» του Ρίτσου , ο γκόμενος καλά ;; …Τί ; δεν έχετε ;; Γκόμενο ;; …Α,…τα «Απαντα» …Γκόμενο έχετε … Μάλιστα …
  … By the way …..που θα έλεγε και ο ελληνομαθής σύζυγος σας : Γεωπόνος είστε ; Δασολόγος ;…Τί;

  @ stixakias
  Μην την εξαγριώνετε κι εσείς καλέ μου ποιητά …. Θα τα πληρωσει ο έρημος ο συζυγος …. Όλο ΝΑΙ , να της λέτε .

   
 17. Πάνος

  Αύγουστος 17 , 2007 at 19:06

  Επέστρεψα – και διαπίστωσα ότι τα είπατε όλα!

  Συνεπώς,

  καλή ευκολία, στους ενδιαφερόμενους! 🙂

   
 18. Λυκάων

  Αύγουστος 17 , 2007 at 20:07

  Τι προσπαθούσα να πω, ας το αφήσουμε για μια άλλη φορά κι ακούστε μια ιστορία βγαλμένη απ’ τη ζωή:

  Μια φορά κι ένα καιρό, που λέτε αγαπητή μου φίλη,εκεί γύρω στα 1500, υπήρχε στη Φραγκία ένας βασιλιάς, λεβένταρος και καμαρωτός. Να σκεφτήτε ότι εκεί που το μέσο ύψος του ανθρώπου της εποχής του ήταν στο 1,50 μέτρο, αυτός έφτανε τα δύο μέτρα. Ακόμα και σήμερα υπάρχει στο μουσείο η πανοπλία του που έχει γιγαντιαίες διαστάσεις.

  Λοιπόν αυτός ο λεβένταρος βασιλιάς, ο Φρανσουάς με τ’ όνομα αν έχετ’ ακουστά, είχε και μια γκόμινα. Δεν θυμάμαι πως τη λέγανε, αλλά δεν έχει και σημασία γιατί θα το ξέρετε κι εσείς πως οι γκόμινες ήσαντε από πάντα τους υλικό αναλώσιμο, ειδικά δε αν ήτανε γκόμινες βασιλικές (αχ, Αλίκη…).

  Έλα μου όμως που η εν λόγω γκόμινα ήτανε και παντρεμένη, τόσο πολύ που ο κερατεύς σύζυγός της δεν ανεχότανε να του την πασπατεύει ο ψηλολέλεκας βασιλιάς. Τι να κάνει όμως ο έρμος που αν έκανε πως αμφισβητούσε το «δικαίωμα του ηγεμόνος» θα έχανε τ΄αυγά και τα καλάθια μαζί με τη συμβία;

  Στην απελπισία του, που λέτε καλή κι ευγενική μου κυρία, σκέφτηκε με το μυαλό που διέθετε κι αυτός ο άμοιρος και λέει: Πως μπορώ να τον εκδικηθώ το κακούργο βασιλιά χωρίς αυτός να μπορεί να μου κάνη τίποτα; Καθότανε κι αγνάντευε τα άλογα που τρέχανε κι ανέμιζε η χαίτη τους… Τού’ ρθε συνειρμικά η ιδέα. «Χαίτη, χαίτη, σπειροχαίτη… Με το πουλί του με αδικεί, από το πουλί του να βρή το άδικο». Πάει ο λοιπόν κερατεύς και κολλάει μια σύφιλη καραμπινάτη (υπάρχει και μια σχετική παροιμία που λέει: «θύμωσ’ ο αγάς κι έκοψε τ’ αρχ… του») που την περνάει στην ατάσθαλη σύζυγο κι αυτή στη συνέχεια στο βασιλιά. Τι να τα λέμε από κει και μετά…

  Μαύρο θανατικό θέρισε το βασιλιά μαζί με το παλάτι. Μόνο η βασίλισσα τη γλύτωσε και δυο τρείς άλλες παλατιανές τόσο άσκημες και γρηές, που ούτε η σύφιλη δεν τις ήθελε.

  Έτσι έγινε βασιλιάς στη συνέχεια κι ο Ερρίκος ο δύο, που τον κανόνισε ο γκόμινος της δικιάς του γυναίκας της γνωστής Αικατερίνης των Μεδίκων, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, εξ ίσου πονεμένη και επίσης στολισμένη με κέρατα βασιλικά.

  __________________
  Διαβάστε λίγο και την Αγία «μας» Γραφή να δήτε τι ωραία που τα λέει και η θρησκεία μας. Πως δηλαδή ο βασιλιάς «μας» ο Δαβίδ πήρε μάτι εκ της ταρατσός την κα Ουρίου να κάνη μπιντέ στον ακάλυπτο, πως κανόνισε να γίνη ήρωας ο κος Ουρίας και στη συνέχεια έκανε τη Βησθαβέ κυρά και βασίλισσα.
  (Το άδικον τελικά ευλογείται, ό,τι κι αν λένε οι υποκριτές… αναμάρτητοι)

   
 19. silia

  Αύγουστος 17 , 2007 at 23:34

  @ ghteytria
  Mια ζωη ολόκληρη αυτά τριγύριζα στο μυαλό μου και δίσταζα και ψιλοφοβόμουν να τα μαρτυρήσω , μη και …παραξηγηθώ μη και με πάρουν οι άλλοι για …»κάπως». Έρχεσαι λοιπόν και μου μιλάς και ξαφνικά , δεν νοιωθω μόνη και παράξενη και υπερβολική και εκκεντρκή …. Επιτέλους με παρέα , στο θέμα της απιστίας …..
  Εντυπωσιάστηκα τόσο , που λεω απόψε να κάνω τα εξής :
  Θα πάω (μόνη μου) στο ODEON της γειτονιάς να δω μια ταινία (θαρρώ εκείνη με τους ομοφυλόφιλους κάουμπόϊδες παίζει) και όταν επιστρέψω σπιτι θα απαντησω στην βαριεστημενη ερώτηση «που ήσουν ; «του συζύγου μου :
  « Έκανα ένα φοβερό σεξ μωρό μου, με πολλαπλούς οργασμούς τόσο έντονους, που με το ζόρι στέκομαι στα πόδια μου. Φτιάξε μόνος σου φαγητό και φρόντισε τα παιδιά, γιατί είμαι για βουτιά στο κρεβάτι επί τόπου!»…Θα συμβούν πιθανως τα εξής :
  1) – Καλά εσύ , σινεμά δεν είπες ότι θα πας ;(θα μου πει)
  2) – Δεν ετοιμάζω τίποτα ,… παρήγγειλα Fast-Food (θα μου πει)
  3) – Πιωμένη εισαι πάλι ; και δεν θυμάσαι ότι τα παιδια μας έχουνε φύγει πια από το σπίτι ; Άϊντε άαααϊντε …..(θα μου πει)
  4) Χωρίς να μου πει τίποτα θα σηκωθεί και θα πάει να φέρει το πιστόλι του πατέρα του (χωροφύλακας απο την Πελλοπόνησο) από την βιβλιοθήκη ……
  —————————————
  Καλή μου Μαριάννα …. έτσι όπως βλέπεις φάτσα το γραφείο μου, δεξιά, στο μεσαίο συρτάρι , έχω σε ένα γαλάζιο χαρτάκι γραμμένο το password του μπλογκ μου …. Σε παρακαλώ….πάρτο και συνέχισε αυτό το …υπέροχο μπλογκ , όπως μόνο εσύ ξέρεις .Επίσης σε ενα ροζ χαρτάκι στο ίδιο μέρος έχω το κινητό του νεαρού , που νταλαβερίζομαι τελευταία …. Πάρτο και τηλεφώνησε του πως η Σίλια δεν μπόρεσε να έρθει το βράδυ της 17-8-07 στο ραντεβού , γιατί πήγε στο σινεμά (στο ΟDΕΟΝ πες του θα καταλάβει …γείτονας είναι).

   
 20. silia

  Αύγουστος 18 , 2007 at 09:21

  @ Νεφελόεσσα (13)
  Καλά , δεν σου φτάνει που με τις γαλιφιές σου κατάφερες να «φας» το …καλύτερο παιδί (τέλος πάντων) του διαδικτύου , τώρα επιχειρείς με γαλιφιές και κολακίες , να μου φας και τις καλύτερες μου φίλες …. Ε ,…μα , δεν παίζεσαι με τίποτα εσύ .
  —————————
  Πέρα από κάθε πλάκα , διαβάζοντας σε κι εσένα και την ghteytria και πολλους αλλους εδω μέσα , θαρρώ , πως ήρθε η ώρα να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να …επιχειρήσουμε να αναθεωρήσουμε και να επανεκτιμήσουμε σε νέες και πιο υγιείς βάσεις το θέμα της ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ .
  Σ’ευχαριστώ και μπράβο σου , που προσπαθείς …Οι πιο πολλοι , έχουμε επαναπαυθεί και έχουμε «βουλιάξει» στα …τέλματα , που μας …συμφέρουν .

  @ ritsmas (14)
  Μη μου λες …Άσε με να μαντέψω …Λοιπόν , το μυαλό σου πηγε στις εκλογές λόγω της φράσης :
  1) «Ή έχετε φλομώσει στο παραμύθι ο ένας τον άλλον «…
  2) «“γουρούνια”, “ανήθικους”, “λιγούρηδες”, “προδότες”, “καθάρματα”»
  3) “αναποδοκαρφωτό” και στα τέσσερα (Γιωργάκης), έως το σεμνό “ιεραποστολικό” -(Κωστάκης- σεμνά και ταπεινά …you know?)
  4) «σαβουρογαμίαση»(για τον ψηφοφόρο) , «λιγούρια» (για τους υποψήφιους)
  5)»να του έφυγε το πέταλο απ’ το λευκό του άλογο » (Ο Άγιος Γιωργάκης φονεύων τον δράκο της Δεξιάς), «να μη βρίσκει σέλα στο νούμερό του» (Ο ‘Αγιος Κωστάκης…..μμμμ …τίποτε άλλο)
  6) «έξυπνος , με status , με έπαυλη στο Μόντε Κάρλο , υπόδειγμα αφοσίωσης ΚΑΙ …τσολιάς» (δεν μιλώ για τον Πολύδωρα)
  7) «οι κλιμακτηριακές , ακόμη ΚΑΙ οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες » (τί ; πάλι υποψήφια θα είναι η Φάνη-Πάλλη 😉 )
  8)» Εάν παρ’ ελπίδα δεν διαθέτει κάτι τέτοιο το Κέντρο Υγείας της περιοχής σας , απευθυνθείτε στην …”ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” «…(αν είναι δυνατόν να εξυγειανθεί το ΕΣΥ μέσα σε 3 1/2 χρόνια …Αυτά είναι η «βρώμικη αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ .
  9) “Σπίτι χωρίς κέρατο
  δάσος χωρίς έλατο”…(θα είναι η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ 😉
  10) “Σχέση χωρίς κέρατο
  σπίτι χωρίς μπαλκόνι” …(θα είναι η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ; μετα το γκρέμισμα της «ροζ βίλλας» ;;;
  ——————————————
  ΤΙ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ …ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΣΑΙ ???

   
 21. silia

  Αύγουστος 18 , 2007 at 10:04

  @ Πάνος (12) και @ Πάνος (17)
  Λοιπόν , καλοί μου φίλοι και απανταχού του πλανήτη τούτου φανατικοί αναγνώστες μου ….. Ακούστε σας παρακαλω , τί έπαθα :
  Ένα όνειρο είχα κι εγώ στη ζωή μου… Μία τολμηρή φαντασίωση , έναν ανομολόγητο καημό : Να μου χτυπήσει κάποτε την πόρτα μου ο …. ΜΕΓΑΣ ΚΑΛΥΒΑΡΧΗΣ …. Και …ω !!! του θαύματος αυτό έγινε πραγματικότητα σ’αυτό το τελευταίο μου ποστ …. Αν ο … ίδιος ο George Cloony θα μου έστελνε SMS «Πλύνε και τις 7 τρύπες του σώματος σου …έρχομαι στο σπίτι σου το βράδυ ….ΜΕ Martini , για να γνωριστούμε και από κοντά» …δεν θα χαιρόμουν τόσο πολύ ….(ας με συμαζέψει κάποιος χριστιανός …όσο είναι καιρός ακόμα)….. Ετοιμάστηκα στην «τρίχα» που λένε και στήθηκα από νωρίς στο PC (τόπος του ραντεβού) ….. Κάπου κατά τις 21.30 μμ μου ήρθε …κατούρημα (γαμώ την υπέρταση και τα διουρητικά μου , γαμώ)…Δεν έκανα παραπάνω από 3 min … Ε , τότε ήρθε …. Είδε ότι έλειπα και ….. εφυγε …… Μάλιστα …έφυγε … Αλλά τί να περιμένεις αγάπη μου , από έναν οδοντίατρο «Ψεκάστε , τροχίστε , φτύστε , σκουπίστε , τελειώσατε «…είναι όλοι τους …Βιαστικοί ….
  —————————————-
  Λοιπόν Πάνο Ζέρβα :
  Ένα έχω να σου πω , και κάνε το …κουμάντο σου .
  Αν στα επόμενα λεπτά , δεν μου δώσεις μια σοβαρή και ικανοποιητική δικαιολογία για την απότομη φυγή σου ,πχ. «με έπιασε κόψιμο» , «μου τηλεφώνησε η γυναίκα μου οτι ειχε κεφαλόπονο» , «ήρθε ο Ψωμιάδης στο ιατρείο μου με πονόδοντο και γύρευε γαρυφαλλέλαιο» … σου ορκίζομαι ότι αυτό το …αντισχόλιο μου θα το κάνω ποστ , να μάθουν τα εκατομμύρια των αναγνωστών μου δηλαδή όλος ο κόσμος , τί κουμάσι είσαι με τις γυναίκες ….
  Μάλιστα καλέ μου …. Σε απειλώ …
  Όλα να τα περιμένεις από ,…απογοητευμένες γυναίκες .

   
 22. silia

  Αύγουστος 18 , 2007 at 10:18

  @ Λυκάων (18)
  Καλέ ,…είχε «ταρατσό» ο άναξ ;;; Δεν έβαλε μια …κεραμοσκεπή ;;; …Α , τον κατσίβελο…(κατσίβελος = ο ευτελέστερος των Ρομά)
  Όσο για την κυρία Ουρίου , σε πληροφορώ (και με την κακία σου να μείνεις) ότι τον είχε καλύψει τον ακάλυπτο με πλάκες ΕΛΛΕΝΙΤ … Πρόχειρα βέβαια και παράνομα και κρυφά από την Πολεοδομία , αλλά τον είχε καλύψει .
  ———————————-
  Είσαι …αστέρι γραφής ….

   
 23. didymina

  Αύγουστος 18 , 2007 at 11:28

  Απολαυστικότατο το κείμενο, για να μην αναφερθώ στην «εξέχουσα » επιστημονική σου τεκμηρίωση, ακόμα πιο απολαυστικά τα σχόλια που ακολούθησαν. Νοιώθω ωσάν την «πτωχή πλήν τίμια » συγγενή . Τα σέβη μου

   
 24. silia

  Αύγουστος 18 , 2007 at 12:46

  @ didymina
  «Νοιώθω ωσάν την “πτωχή πλήν τίμια ” συγγενή .»
  Αχ , λυπάμαι καλή μου … Έχεις πέσει σε λάθος …φιδοφωλιά . Εδώ , όλοι είμαστε φανατικοί οπαδοί της …Απιστίας ..Καμμία σχέση με …Τιμιότητες και τέτοια …. (πλην της Νεφελοέσσης ,αλλά κι αυτή ψέμματα μάλλον λέει , επειδή είναι νιόπαντρη).
  Δεν έχεις καμμία θέση εδώ ….εκτός αν …. Για μια στιγμή να ξαναδώ το nick σου …. Didymina …χμμμμ… Το ζώδιο εννοείς ή μήπως είσαι το κοριτσάκι από τα δίδυμα του Καραμανλή ;;; Α , … το δεύτερο …. Καλέ , ορίστε κοπιάστε …. τί κάνει ο μπαμπάς ;, η μαμά ; , το διδακτορικό της μαμάς ; , ο αδερφούλης σας ; …Όλοι καλά ;;; Καλά …Χεστήκαμε …. Το αντελήφθην χρυσό μου… Τηλεφώνησε στη μαμά , να στείλει την Ντόρα να σας αλλάξει pampers .
  —————————————-
  Καλώς ήρθες … Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

   
 25. stranger12

  Αύγουστος 18 , 2007 at 13:38

  Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο από την πλευρά του γείτονα, και ο «θάμνος» της γειτόνισσας πιο ελκυστικός από της συζύγου…Μήπως σε σοκάρω; 😛

   
 26. daskalos

  Αύγουστος 18 , 2007 at 14:01

  Το καλύτερο επί του θέματος πάντως, πρέπει να είναι — σε ελεύθερη μετάφραση — το ότι ο άνθρωπος είναι κατ’εξακολούθηση μονογαμικό ον (serial monogamist).

   
 27. skupitsa

  Αύγουστος 18 , 2007 at 15:55

  Σίλια, σε διαβάζω καιρό κι ας μη σχολιάζω (ψιλοντρέπομαι), σήμερα όμως οφείλω να σου πώ ότι σε βρίσκω την πιο ανθηρόστομη κυρία των μπλογκ. Κι ότι το ποστάκι αυτό, ανάλαφρο και υπογείως δραματικό (λέμε), σαν «του τουρισμού την ανοχή», μαζί με τα σχόλιά τους και τα αντισχόλιά σου, μού ανέβασε ηθικόν και ανήθικον συνάμα. Όθεν, ανάβω το θερμοσίφωνα.

   
 28. Νεφελόεσσα

  Αύγουστος 18 , 2007 at 18:43

  Επειδή δεν παίζομαι δεν έπεται ότι πρέπει να μου γίνεται αρνητική διαφήμιση και μάλιστα άνευ αμοιβής! … Άκου εκεί η παλιοψεύτρα να λέει ότι λέω ψέμματα εγώ, ο αθώος και αγνός δικηγόρος!!! Το αντιαπαρέρχομαι ωστόσο και παραθέτω κάτι που μου ήρθε στο νού διαβάζοντας τα παραπάνω, και το παραθέτω διότι ορισμένες (δεν λεώ ορισμένοι, δεν τους συμφέρει) προτιμούν τη λαϊκή σοφία από τα πορίσματα των επιστημών. Ο λαός μας λέει: «κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μην του κάνεις», ναι;

  🙂

   
 29. Πάνος

  Αύγουστος 18 , 2007 at 19:14

  Λοιπόν, Σίλια, δεν θα το πιστέψεις – αλλά μου συνέβησαν σημεία και τέρατα: την ώρα που έγραφα το σχόλιο στο μπλόγκ σου χτύπησε το κινητό και έπρεπε να τα παρατήσω όλα αμέσως και να κατέβω με το πρώτο αεροπλάνο στο Ελ Βενιζέλος – και απο κει στα Παλούκια Σαλαμίνας, σε μια σο-βα-ρό-τα-τη αποστολή, πολιτικής φύσης, η οποία είναι πιθανό να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού (και της μοίρας) της χώρας μας!

  Δε με πιστεύεις;

  Δε με πιστεύεις…

  Κι όμως – τα έγραψα στην καλύβα, χαρτί και καλαμάρι!

  ΥΓ. Την επόμενη φορά που θα περάσω από εδώ,
  α. θα κλείσω το κινητό
  β. θα φέρω και Μαρτίνι…

   
 30. heliotypon

  Αύγουστος 19 , 2007 at 04:26

  Τώρα, λοιπόν, ο αγώνας μου δικαιώνεται! Τα έλεγα εγώ πάντα όλα τούτα, μόνο που δεν τα έβαζα σε τόσο ταχτοποιημένα και σε επιστημονική βάση. Οι ειδικοί συμφώνησαν μαζί μου και αυτό μου δίνει μιά βαθειά ικανοποίηση!

   
 31. silia

  Αύγουστος 19 , 2007 at 10:32

  @ Stranger 12
  Αργία μήτηρ πάσης κακίας ….. μικρέ .
  Το γρασίδι του γείτονα , (του δικού μου τουλάχιστον , για τον δικό σου δεν ξέρω) είναι όντως πιο πράσινο , γιατί στέλνω τον γάτο μου και του το κατουράει .Εκτός αυτού ,- τώρα που μου το είπες , πήγα και το πρόσεξα – είναι γεμάτο … «φαλάκρες» σε τόπους τόπους . Και σε τελευταία ανάλυση ….τα βατράχια είναι πιο πράσινα κι από το «γκαζόν» όλων των γειτόνων ……
  Εκτός αν …… κάνεις κάποιον έμμεσο και γλοιώδη υπαινιγμό , για το τι προτίθεται να ψηφίσει εντελώς συνειδητοποιημένα , η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος , στις επερχόμενες εκλογές ……
  ….. Πω,πω !!! …ευτυχώς με την πολυλογία , κατάφερα να θολώσω τα νερά και εύσχημα να αποφύγω την απάντηση ,…περί του «θάμνου» …. Ακούς εκεί «θάμνος»….Όντως σοκαρίστηκα ….. Πάω να …χτενιστώ ….

  @ daskalos
  Λοιπον καλά μου έλεγαν οι καλοί μου φίλοι : «Σίλια , πρόσεχε ,…θα βρείς τον δάσκαλό σου» …Πρόσεχα κι εγώ (τον κάθε έναν που …περνούσε) και …… να !! που τον βρήκα ….
  Καλως ήρθες δάσκαλε … Κόπιασε …. Τιμή μου ….
  Επ ευκαιρία , τί δάσκαλος ακριβώς ;; Όχι , γιατί για εμένα , το καλύτερό μου είναι ο δάσκαλος του …γκολφ …. Πρόσεχε …. Στέκεστε …κολλητά , από τον αστράγαλο μέχρι το ..γοφό…Σε κρατάει με το ένα χέρι από τη μέση και με το αλλο από το χέρι (το σηκωμένο) και σου λέει : Σφιχτά το …μπαστούνι ….και το μάτι σου στα …μπαλλάκια (δύο είναι …ένα το δικό σου και ένα του δάσκαλου) ….Στα μπαλλάκια ΕΙΠΑ !!! όχι στην τρύπα ….
  ————————–
  Επειδή …»ουδείς μωρότερος των διδασκάλων ….κλπ» σου τονίζω , ότι από όλο το αντισχόλιο μου μόνο η φράση «Καλως ήρθες δάσκαλε … Κόπιασε …. Τιμή μου», είναι αυτό που μου βγαίνει χωρίς ίχνος χιούμορ …και από την καρδιά μου μέσα .

  @ skupitsa
  …. Ναι , καλά … Ψιλοντρέπεσαι ….
  Να ανάβεις τον θερμοσίφωνα , δεν ντρέπεσαι ….
  ——————————-
  Άσχετο …. Αυτός ο …Θερμοσίφωνας , τί ακριβώς είναι ; Γείτονας ; Κουμπάρος ; Υδραυλικός ; … Παντρεμένος ;

   
 32. skupitsa

  Αύγουστος 19 , 2007 at 10:42

  Κυριολεκτούσα η πτωχή.

   
 33. silia

  Αύγουστος 19 , 2007 at 11:57

  @ skupitsa (32)
  Αχ….. χίλια συγνώμη …..δεν κατάλαβα ότι κυριολεκτούσες …
  ………………………………….
  Για στάσου όμως …. μια στιγμή παρακαλώ …..
  Όταν μας ανεβαίνει το …..ανήθικο , δεν τρέχουμε στο μπάνιο συνήθως …. Κάπου αλλού τρέχουμε , οπουδήποτε , αλλά όχι στο μπάνιο ….Εκτός αν ….. ελλείψει προσφορών , ιδεών , διευθύνσεων , τηλεφώνων και παρομοίων ….κατεπιστευμάτων, καταλήξουμε σε …ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΖ για να …συνέλθουμε . Οπότε ….δεν ανάβουμε τον θερμοσίφωνα ……
  Κάποιο λάκκο έχει η φάβα …..
  …………………………………….
  Μήπως , υπαινίσσεσαι κάτι για τις …… 7 τρύπες ;;;(Δεν το είπα πρώτη εγώ …Μία εξ ίσου αξιοσέβαστη (like me) κυρία το είπε …η Περλ Μπακ …πριν πολλα χρόνια)

   
 34. ghteytria***

  Αύγουστος 19 , 2007 at 14:56

  Kαλά μιλάμε την έχω καταβρεί μαζί σας εδώ μέσα! Κοπελιές και παλικάρια είσαστε άπαιχτοι όλοι! 🙂
  Επιτέλους ανθρώπινες κουβέντες χωρίς μάσκες και ξενέρωτες συμβάσεις ανάμεσα σε καλοπαντρεμένους, μόνο, (τότε ποιοί χωρίζουν που να πάρει;) και σε υπέροχες μητέρες, που μιλούν μόνο για πάνες, για εξωσχολικές δραστηριότητες των βλαστών τους και για πολιτισμό, μέσα από το ΔΣ του συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων-Δαιμόνων!
  Σιλιάκι μου έκανες το ποστ του καλοκαιριού! Τα σχόλια είναι υψηλού επιπέδου και θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό χρησιμότατο, για να οργανώσουμε μια Ημερίδα με θέμα «Η έντιμη, ανατρεπτική, αντισυμβατική ερωτική σχέση είναι η προϋπόθεση για έναν επιτυχημένο γάμο!» 😉
  Αν οι άνθρωποι ήξεραν και τολμούσαν να ομολογήσουν τα θέλω τους και παράλληλα ήξεραν και τολμούσαν να κατανοήσουν και να δεχτούν με αγάπη και χωρίς εγωκεντρισμό και κτητικότητα, τα θέλω των συντρόφων τους, ίσως να μην είχαμε τόσες διαλυμένες οικογένειες. Ούτε τόσο δυστυχισμένους γάμους όπου η μοναξιά των δυο, είναι σαφώς πιο οδυνηρή και αβάσταχτη, από τη μοναξιά του ενός.
  Και το λέω πολύ σοβαρά, ότι ένα καλό μπλογκ με μια καλή παρέα, ίσως λειτουργήσει στο μέλλον πιο θετικά, από τον ψυχρό καναπέ ενός ψυχαναλυτή που σου χρεώνει τις λέξεις και τα δευτερόλεπτα.
  Κοινωνικό έργο είναι τέτοια ποστ και η αναγνώριση των ομοίων, μέσα από μια ομάδα συζήτησης (λέγε με σχόλια), λειτουργεί απολύτως ψυχοθεραπευτικά.
  Ευχαριστώ θερμά για τα χαρτάκια! Το γαλάζιο και το ροζ! Το εκτιμώ δεόντως και η τιμή που μου γίνεται, είναι μεγάλη. Πήγαινε εσύ στο σινεμά σου όποτε λαχταράς κι εγώ θα φροντίσω τα υπόλοιπα. Θα έχω και τη Νεφελόεσσα δεξί χέρι. 😉

  Την άμέριστη εκτίμησή μου σε σχολιαστές και θεματοθέτρια!
  Ήταν μια καλή αρχή αυτό το ποστ, για γόνιμες και ουσιαστικές, ανυπόκριτες και σοβαρές συζητήσεις. Συζητήσεις με χιούμορ και αυθορμητισμό, που προάγουν αξίες και πραγματικά ήθη, χωρίς ψευτοπουριτανισμούς του είδους «πτωχή πλην τίμια σύντροφος». Είναι ευτυχές γεγονός που γίνονται στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

   
 35. silia

  Αύγουστος 19 , 2007 at 13:13

  @ Νεφελόεσσα (28)
  Ό,τι είχαμε να πούμε κυρία μου (Μμμμμμ !!!! λέμε τώρα) εχει πια τελειώσει .(Παρακαλώ , εστιάστε στο αυστηρό , παγωμένο και μελετημένα σνομπ ύφος μου) …. Από εδώ και πέρα ό,τι έχετε να πείτε , θα το λέτε με τον …δικηγόρο μου (καλά το τί πλάκα έχει να γίνει μεταξύ συναδέλφων , δεν λέγεται…θα κυλιέστε στο πάτωμα από τα γέλια ,το ξέρω).
  Σας απαντώ μόνο και μόνο για να μεταβιβάσετε στον δυστυχή ,»συνεφοκαμμένο»σας (από το συνεφόκαμμα βγαίνει αυτό) σύζυγο το εξής μήνυμα : (Θα του έστελνα SMS , αλλά με το που πληροφορήθηκα για τον γάμο σας προ καιρου , …έφαγα από τα νεύρα μου ,το χαρτάκι όπου είχα γραμμένο το Νο του κινητού του) :
  » Λυκάονα :
  Με ό,τι και να ασχολείσαι αυτή τη στιγμή , σταμάτα το αμέσως και κάνε τα εξής : Ξύρισε το κεφάλι σου με την ψιλή και τρέξε στα κοντινότερα BodyLine (oι φθηνότερες τιμές — άρχισα την διαφήμιση από το μπλογκ) για …ολοσωματική αποτρίχωση …. Η σύζυγός σου , έχει σκοπό να σου κάνει μάγια ….. Mη με ρωτάς πως το ξέρω…Σχεδόν μου το είπε…. Όλο το διαδίκτυο το άκουσε…Η πάντα φίλη σου Silia ….»

  @ Πάνος (29)
  Λοιπόν Πάνο , δεν θα το πιστέψεις , αλλά ….σε συγχωρώ , αφού , παρ’όλο το …γεμάτο μου (πως δεν έγραψα «γαμάτο», …με κόπο συγκρατήθηκα) πρόγραμμα , έρριξα μια ματιά στην «ΚΑΛΥΒΑ» …… Και ΔΕΝ το κάνω για την …Ελλάδα , αλλά για τον …. θείο Ισίδωρο , ρε γαμώτο , που του έχω και …τρελλή αδυναμία …..
  —————————–
  Υ.Γ. Την επόμενη φορά που θα περάσεις από εδώ,
  α. Θα φας ….»πόρτα»
  β. Μη φύγεις αμέσως , γιατί θα την ξανανοίξω , να δω , μήπως παρ ελπίδα ήταν ο George Cloony (όχι πως μοιάζετε δηλαδή – μη τρελλαθούμε κιόλας – αλλά επειδή μια δεύτερη ματιά , πάντα χρειάζεται.
  γ. Θα …ξαναφάς «πόρτα»…αφού βέβαια σου πάρω το Martini
  —————————————
  ΚΑΛΥΒΑΡΧΗΗΗΗΗ !!!!
  ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!!

  @ heliotypon
  Mε εσάς κύριέ μου , θα ανοίξω παρτίδες και θα δικαιούσθε δια να μου ομιλείτε , μόνον και εφ’όσον , αλλάξετε το nick σας … Είναι αισχρό … Ακούς εκεί heliotypon …. Aλλάξτε το πάραυτα …Βρείτε κάτι άλλο … Πως με λένε εμένα Silia και το μπλογκ μου «Anna _ Silia»?…. E ….. κάντε κι εσείς το nick σας ,… «kalligrafia» ας πούμε …Αλλά όχι heliotypon ….με τίποτα ….Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά (βλέπε : Stranger12)
  Θα σας περιμένω με ….το καινούριο σας όνομα …. Χαίρεσθαι…

   
 36. Νεφελόεσσα

  Αύγουστος 19 , 2007 at 14:08

  Λανθάνεστε, αγαπητή. Εγώ συνεισφέρω τις γνώσεις μου αλλά ουδέποτε τις προσωπικές μου μεθόδους. Εάν δε, παρά ταύτα, επιμένετε, πρώτον θα αποστείλω εν εκ των βοηθών μου να ασχοληθεί με την περίπτωσίν σας, και δεύτερον θα ενημερώσω πάραυτα τον σύζυγόν σας δια τας υμετέρας μεθόδους. ΧΕ!

   
 37. Λυκάων

  Αύγουστος 19 , 2007 at 14:41

  Δεν μου είπε κουβέντα!

  Ευτυχώς δηλαδή που μ’ αρέσει να περιδιαβαίνω τα μπλόγκια, απολαμβάνοντας τις «ψυχογραφικές» ανησυχίες των συναδέλφωνε και συναδελφισσώνε.

  Λοιπόν έχουμε και λέμε: Το ξύρισμα της κεφαλής αποκλείεται εφόσον συμβαίνει να είμαι αποδεδειγμένως ο μόνος που στις συγκεντρώσεις με τους παλιούς συμμαθητές έχει ακόμη κάτι στο κεφάλι (έστω κι αν αυτό είναι τρίχες), πράγμα που σαφώς προσθέτει στην αναμφισβήτητα αρρενωπή γοητεία μου και εξ άλλου προκαλεί την εκ ζηλοφθονίας επιθετικότητα των ληγμένων -εδώ και χρόνια- πρώην φίλων μου.

  Δια τα περαιτέρω: «Σχόλιον ουδέν!»

  ______________

  Μια διευκρίνιση παρακαλώ:
  Όταν λές «αστέρι» εννοείς διάττοντα αστέρα ή λευκό νάνο;

   
 38. Γρηγόρης

  Αύγουστος 19 , 2007 at 15:44

  Τι πανικός είναι αυτός !!!!

  Τελικά το κεράτωμα είναι ένα φλέγον ζήτημα!

  ______________
  Και μια επ-εξήγηση:

  Μου απάντησες:
  «Και , Γρηγόρη …γιατί παιδί μου … χαχανίζεις με την … εμμηνόπαυσή μου ;;; »

  Μάλλον έγινε παρ-εξήγηση… το «χα χα» πήγαινε στην κρυφή ελπίδα μου ότι σε νόμιζα για πιτσιρικά… και εσύ αυτή την ελπίδα μιλώντας για εμμηνόπαυση την έκανες κομμάτια!!!

  ______________________

   
 39. skupitsa

  Αύγουστος 19 , 2007 at 18:44

  Που το είπε αυτό η Περλ και το προσπέρασα, που’ κανα χρόνια να πείσω τον εαυτό μου ότι η Μαντάμ Βου ήταν λάθος πρώτυπο, τεχνηέντως επιβληθέν υπό της μητρός, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους; Εν πάσει περιπτώσει το θερμοσίφωνα τον άναψα ως τον μόνο διαθέσιμο για άναμμα την ώρα εκείνη, καθώς είχα τελειώσει με τα μαγειρέματα και δεν είχα λόγο να σπαταλώ ενέργεια στην κουζίνα ανάβοντας τα μάτια της και τέλος, η τηλεόραση είχε προγραμματισμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, κι έτσι χρειάστηκε να περιμένω λίγο διότι, λόγω της κατηραμένης αυτογνωσίας μου, γνωρίζω καλά τα όρια των δυνατοτήτων μου και δεν ματαιοπονώ.

   
 40. ghteytria

  Αύγουστος 21 , 2007 at 07:32

  Μια λαϊκή σοφία πολύ χαριτωμένη, ταυτόχρονα όμως σαρκαστική κι αληθινή πέρα για πέρα, που έχει τις ρίζες της στη Ζάκυνθο. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγε ο φίλος Τσιλιβιώτης, καλή του ώρα, που μου την έμαθε.

  Όταν θα μάθει ο κερατάς τη γλύκα του κεράτου,
  μέλι και γάλα γίνεται με τη νοικοκυρά του!

  Καλημέρα!!! 🙂

   
 41. Αλέξανδρος Ζήβας

  Φεβρουαρίου 28 , 2008 at 10:53

  Αποκωδικοποίηση….: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,….. Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,…..
  URL : http://www.siopi.gr
  Γεια…..

   
 42. heliotypon

  Ιουνίου 5 , 2008 at 19:58

  Εκπληκτικό και προσλαμβάνεσαι αμέσως! Καιρός ήταν να τα πει αυτά κα μιά γυναίκα με ψύχραιμη ματιά. Μπράβα!

   
 43. silia

  Ιουνίου 6 , 2008 at 21:15

  @ heliotypon
  Πού προσλαμβάνομαι ;
  Πόση άδεια δικαιούμαι ;
  Ποιος ο ρυθμός των αυξήσεων που θα παίρνω ;
  Μπορώ να … αργώ λίγο το πρωί ;…

  @ ghteytria
  Αχ , αυτοί , οι … Επτανήσιοι …. Τό’χουνε «πιάσει» το πρόβλημα και το διασκεδάζουν

  @ skupitsa
  Αααα ! Εσύ ανάβεις … πολλούς … Όχι μόνο τον θερμοσίφωνα …
  Δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς βιβλίο της το διάβασα αυτό , αλλά είναι σίγουρο ότι το διάβασα .

  @ Γρηγόρης
  Αν δεν είναι ΦΛΕΓΟΝ ζήτημα το κέρατο , τί είναι ;
  ————————————
  Γιατί Χριστέ μου … η εμμηνόπαυση των γυναικών , κομματιάζει τις ελπίδες των αντρών ;
  …. Ποιές ελπίδες ;

   
 44. silia

  Ιουνίου 6 , 2008 at 21:21

  @ ghteytria***
  Πρότεινε ημερομηνίες για την …Ημερίδα .
  Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

  @ Λυκάων
  Κακό του κεφαλιού σου που δεν ξυρίζεσαι …
  Θα βρει τρίχες (υλικο για μάγια) … Εγώ σε προειδοποίησα .
  Και όταν μιλώ , για αστέρι … εννοώ Κόκκινο Γίγαντα .

  @ Νεφελόεσσα
  «…και δεύτερον θα ενημερώσω πάραυτα τον σύζυγόν σας δια τας υμετέρας μεθόδους. ΧΕ!…»
  —————————–
  Α πα πα , …. πού έμπλεξα ;

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: