RSS

ΤΟ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ» ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

25 Φεβ.

ΕΝΔΟΜΠΛΟΓΚΟΚΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την Rodia

ΤΟ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ» ΣΤΟ … ΜΠΑΛΚΟΝΙ (Διήγημα)
=====================================

Τον ξαναείδα στην Βενιζέλου , μέσα Φλεβάρη , την ώρα που έβγαινα από το καινούριο καπνοπωλείο όπου είχα μπει ψάχνοντας για παλιά «ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ» . Είχα να τον δω πάνω από 5 χρόνια … Ψηλός κι ευθυτενής πάντα (δεν θα τον έλεγες … «μάγκα» με την πρώτη … ήταν όμως μεγάλο μαγκάκι) ….. Και … όμορφάντρας … Εντάξει , είχε «γεμίσει» αρκετά , …. ήταν και εκείνα τα σπασμένα μπροστινά του δόντια από παλιά «ξεκαθαρίσματα» (ποτέ δεν παραδέχτηκε το … ξυλοφόρτωμα) , αλλά … ομορφάντρας …. Πενηντάρης … εκεί γύρω … αλλά ομορφάντρας .
Τον γνώρισα με το που πάτησα το πόδι μου σ’ αυτή την πόλη αρχές του ’80 ….. 25άρης τότε , μικροπαντρεμένος , με δυό μικρά και μια ανθούσα επιχείρηση . Συνεργείο αυτοκινήτων … είχα πάει το αυτοκίνητο για σέρβις … Θετική η …χημεία μας , γίναμε φιλαράκια από τότε . Με εκτιμούσε και με εμπιστευόταν πολύ , και μένα μου άρεζε η καλή δουλειά που έκανε στο αυτοκίνητο … Τον … ψιλοχάζευα και λίγο … Κούκλος … και από τους λεφτάδες της εποχής … Τι τα θες όμως … Τα λεφτά και η ματαιοδοξία από την επίγνωση της ομορφιάς του , του γυρίσαν τα μυαλά . Γυναίκες , ξενύχτια , ουίσκυ με τους τόνους … Καυγάδες στο σπίτι , κόντρες με πανάκριβα αυτοκίνητα , κανένας «μπάφος» που και που ….. Αργότερα ήρθαν και τα …»ζόρικα» . Όπλα , διακίνηση «σκληρών», λαθρεμπόριο χρυσού , και λευκής σάρκας (τι λευκής δηλαδή ;… οι πρώτες γυναίκες που «έφερε» ήταν από τον Άγιο Δομίνικο … σκούρες …) . Η «Νύχτα» , τον πήρε από κάτω , διέλυσε σπίτι , οικογένεια και συνεργείο και μπήκε για τα καλά στα μεγάλα της κόλπα …
Συνεχίσαμε να βλεπόμαστε , που και που , αλλά όλο και πιο αραιά … εκείνος το απέφευγε …»Σε ντρέπομαι ρε γαμώτη μου … είσαι μια Κυρία … Και την ¨βλάχα¨ (την γυναίκα του) και την μάνα μου τις ντρέπομαι , αλλά με σένα , είναι άλλο … παραείσαι κυρία για μένα …» , μου είπε κάποτε , όταν τον περιποιήθηκα στο Νοσοκομείο με σπασμένα δόντια και μια δυό μαχαιριές στα πλευρά … Κάποιες φορές τον έβλεπα , όταν του πήγαινα χαμπέρια από την μάνα του , που τύχαινε και γειτόνισσα και φίλη … και μια φορά που τον … «έσωσα» από το Αυτόφορο … κάνοντας του εικονική εισαγωγή στο Νοσοκομείο τάχα μου , που είχε στηθάγχη … Από τότε και μετά … ψιλοχαθήκαμε , μέχρι που τον συνάντησα στην Βενιζέλου …. Κρύο , … της αρκούδας που λένε … Φορούσε ένα ανοιχτόχρωμο τζην και ένα κατακόκκινο πουλόβερ … Έτρεμε … Μαζί του μια πολύ νεαρή , ψηλή , πανέμορφη κοπέλα …. πάλλευκο δέρμα , μαύρα μαλλιά , μάτια στο μπλε του ουρανού , που όμως για την ώρα , είχε ψιλοσκοτεινιάσει … θα χιόνιζε μάλλον …
– Νικήτα ;….
– Σίλια ;….
Αγκαλιαστήκαμε (που δεν το συνηθίζαμε … αλλά αγκαλιαστήκαμε) και με φίλησε σταυρωτά …. Ακολούθησαν τα γνωστά : «Τί γίνεται βρε ψυχή ;» … «Εεεε, καλά … ξέρεις τώρα» … «Γιατί χαθήκαμε έτσι ;» … «Τι να πεις …»….
…. Ώσπου :
– Για πες ρε Νικήτα … πως περνάς ; … με τί ασχολείσαι τώρα ;
– Άνοιξα «μαγαζί» , στο 11ο χιλιόμετρο έξω από την πόλη … στην παλιά εθνική …ξέρεις … Κωλόμπαρο … Να μην … έρθεις . Δεν είναι για σένα αυτά .
– Τα βγάζεις ;
– Τα … ποιά ;
– Τα έξοδα μωρέ … (Τον κοίταζα επίμονα στο φθαρμένο κόκκινο πουλόβερ) .
– Εεε … μπα … Ξέρεις , μεγάλος ο ανταγωνισμός … Αλλά εντάξει είμαι … Συμπληρώνω με … επιχειρήσεις …. (μου χαμογέλασε πλατιά , με το πιο όμορφο χαμόγελό του) .
– Δηλαδή ;
– Εισαγωγαί – Εξαγωγαί … «ποδηλάτων» …. από τις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης …. Χα , χα , χα …
– Ποδηλάτων ; ….
– Ε , … ναι … Από αυτά που «καβαλάνε» οι … «κάπως» …. Οι κάπως μεγάλοι … Οι κάπως λεφτάδες … Έλα μωρέ Σίλια … Που ζεις ;…
Προσπάθησα να … μην χαμηλώσω το βλέμμα δείχνοντας την αμηχανία μου . Το «κάρφωσα» πάνω από τον ώμο του , στην πανέμορφη συνοδό του , που στεκόταν αμίλητη ένα βήμα πίσω του … Το … «έπιασε» αμέσως .
– Ουπςςς … sorry βρε … Να σου συστήσω την Λαρίσσα … Η Λαρίσσα , είναι …. «ποδήλατο» , που έφερα από εκεί πάνω … Spesial Ουκρανικό ποδήλατο … φρέσκα λούστρα , φρέσκες τσιμούχες , … γερό , ανθεκτικό και … πανάλαφρο Ουκρανικό αλουμίνιο 22 καρατίων … Χα , χα … Αλλά , ξέρεις … η Λαρίσσα είναι το δικό μου ποδήλατο … Δεν είναι προς … ενοικίαση …. μόνο για ιδία χρήση … Είναι πολύ καλό κορίτσι , μου στάθηκε πολύ …. Ε , … αν δεν πάνε καλά τα …. οικονομικά , μπορεί και να πάει προς ενοικίαση έτσι για λίγο , για κανέναν δικό μου … «κάπως» …. Ζούμε μαζί εδώ κι ενάμισυ χρόνο …. Νοικιάσαμε εδώ πάνω , απέναντι από το καπνοπωλείο , κι ένα δυάρι στον τρίτο … Δεν σου λέω να ανέβεις γιατί δεν συμμαζέψαμε ακόμα … Άλλη φορά … Λαρίσσα , δώσε το χέρι σου … Η κυρία Σίλια , είναι γιατρός , φίλη από τα παλιά … γειτόνισσα και με την μακαρίτισσα την μάνα μου …
Κράτησα για περισσότερη από το κανονικό , ώρα , το περιποιημένο λευκό της χέρι στο χέρι μου . Το έσφιξα και λίγο παραπάνω …
– Είσαι πολύ όμορφη κοπέλα , Λαρίσσα ( της είπα , χωρίς να κατεβάσω τα μάτια μου από πάνω της).
здравствуйте !
…. cпасйбо …. (μουρμούρισε , με βαριά ουκρανική προφορά και διασταύρωσε την … σκληρή , ζαφειρένια ματιά της , με την επίμονη δική μου ματιά .
Άποχαιρετιστήκαμε , αμήχανα …. Μπήκαν στην παλιά πολυκατοικία , απέναντι …. Έμεινα καρφωμένη εκεί και καμώθηκα πως χαζεύω την βιτρίνα του καπνοπωλείου . Το κρύο είχε γίνει αφόρητο . ΄Αρχισε και να χιονίζει …. Δεν κούνησα … ρούπι . Έμεινα εκεί , χτυπώντας τα πόδια στις πλάκες του πεζοδρομίου , για να μη παγώσω και με τη ματιά , καρφωμένη απέναντι στο μπαλκόνι του τρίτου … Το χιόνι , άρχισε να πυκνώνει … Θα το έστρωνε σε λίγο … Πήρε και να σκοτεινιάζει ….
Και τότε , την είδα . Βγήκε στο μπαλκόνι και χάζευε το χιόνι , που έπεφτε πια πυκνό . ‘Ενα … «ποδήλατο» στο μπαλκόνι … Ένα πανέμορφο ουκρανικό ποδήλατο , με τα ελαφριά , 22 αλουμινένια καράτια του , χάζευε το χιόνι …. Με είδε …. Μου έγνεψε αόριστα …. και ένα … βαθύ μπλε χαμόγελο , ξεκινώντας από το μπαλκόνι του τρίτου απέναντι , διέγραψε μια μαλακή τροχιά ανάμεσα στις νιφάδες και … ακούμπησε στα μάγουλα μου …. Δεν το είδα από τόσο μακρυά , ήταν αδύνατον …. Πιο πολύ το έννοιωσα … Ήταν ζεστό …. Ο Νικήτας , φάνηκε στο γείσο της γυμνής μπαλκονόπορτας και της έγνεψε να μπει μέσα ….
Δεν σάλεψε …
Έφυγα πρώτη ….

febr-2008-032-web.jpg

Πάρτε μέρος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ροδιάς . Πληροφορίες και λεπτομέρειες στο link στο πάνω μέρος της σελίδας αμέσως μετά τον τίτλο . Δεν χρειάζεται (θαρρώ) να είμαστε …. λογοτέχνες …. Απλά , ας …. λογοτεχνίσουμε (από το …. «λογοτεχνίζω» = «μιμούμαι ή παριστάνω τον λογοτέχνη»  βγαίνει αυτό) .

 
 

30 responses to “ΤΟ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ» ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

 1. Μιλτιάδης Θαλασσινός ( Μαύρος Γάτος)

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 15:03

  Είναι μερικές (λίγες) στιγμές, που αισθάνομαι περήφανος που είμαι -κι εγώ – γιατρός…

  Σίλια, σ ευχαριστώ!

   
 2. το τέρας της αμάθειας

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 16:20

  Υπέροχο κείμενο!!

  Καλή εβδομάδα 🙂

   
 3. faros

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 19:06

  Τσατίζομαι με τέτοια (καταλαβαίνεις με ποια …)
  Ευτυχώς που δεν υπήρξα ποτέ … γιατρός, δεν θα τον κάλυπτα ποτέ μα ποτέ …
  Αν είχα τέτοιο φίλο θα τον … ξέκοβα αμέσως …
  Δεν ξέρω, γιατί με τσάτισες, το εμπόριο της … λευκής ή της … μαύρης ή της … πολύχρομης σαρκός (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το άλλο μισό του κόσμου το αποκαλούν … σάρκα!!!) με εκνευρίζει πάρα πολύ και σιχαίνομαι που δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό!
  Τί πρόβλημα έχετε μωρέ Άννα, τα θυληκά με την … ομορφιά (κούκλος κλπ.) και … κολλάτε σαν τις μύγες;
  Συγγνώμη για το … ύφος μου (το αυστηρό και θυμωμένο και …), αυτό έχω ευτυχώς ή δυστυχώς γι αυτό σου ξανάπα ΔΕΝ έχω φίλους … !!!

   
 4. itelli

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 20:15

  «- Μπάφο;;;!!!;;;!!! Μαμά, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια κουβέντα για τις παρέες σου…»

   
 5. μούργος

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 21:30

  Σιλια, γραψατε παλι! 🙂

   
 6. μούργος

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 21:45

  μια παρατηρηση για το φαρο
  φαρε, αν ανησυχεις για την επισκεψιμοτητα του μπλογκ σου, φταις και συ.
  δεν εχεις κανει λινκ του νικ σου με το μπλογκ σου
  αυτο γινεται:
  πας στη dashboard–>χρηστες–>το προφιλ σας–>πληροφοριες επικοινωνιας–>και στην ιστοσελιδα , βαζεις τη σελιδα του μπλογκ σου.
  τελος πατας ενημερωση προφιλ και εισαι ετοιμος!

   
 7. faros

  25 Φεβρουαρίου , 2008 at 22:29

  Φίλε Μούργε,
  Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου, τις ακολούθησα κατά γράμμα (όμως, δεν ξέρω τί ακριβώς έκανα !!!)

   
 8. silia

  26 Φεβρουαρίου , 2008 at 01:13

  @ Μιλτιάδης Θαλασσινός ( Μαύρος Γάτος)
  Νά ‘σαι καλά συνάδελφε . Εγώ σ’ ευχαριστώ που νοιάζεσαι .

  @ το τέρας της αμάθειας
  Ευχαριστώ και για τον καλό σου λόγο , και για την ευχή …. Ήδη η εβδομάδα μου ξεκίνησε καλά .

   
 9. silia

  26 Φεβρουαρίου , 2008 at 13:58

  @ faros
  «γι αυτό σου ξανάπα ΔΕΝ έχω φίλους … !!!»
  ———————
  Αυτό είναι επιλογή σου …
  όσον αφορά το «κόλλημα» με την ομορφιά … αν ρωτάς εμένα , εγώ προσωπικά , κανένα κόλλημα δεν έχω , οφείλεις όμως να κατανοήσεις πως εγώ κι εσύ και μερικοί άλλοι , δεν απαρτίζουμε τον σύμπαντα κόσμο αυτού του πλανήτη κι ακόμα οφείλεις να κατανοήσεις ότι , όταν ο Λόγος γίνεται Τέχνη (Λογοτεχνία) θα διαβάζεις και κάτι τέτοια .

   
 10. stixakias

  26 Φεβρουαρίου , 2008 at 15:29

  Αν αυτή η φωτογραφία σε ενέπνευσε να γράψεις
  αυτό το αριστούργημα τι να πω….

  Απλά, υποκλίνομαι στο ταλέντο σου.

   
 11. faros

  26 Φεβρουαρίου , 2008 at 18:51

  Da, ό,τι πεις, εσύ είσαι ο επιστήμων !!!

   
 12. ethanandthecity

  26 Φεβρουαρίου , 2008 at 22:25

  σαν να πλακώσαμε πολλοί με τα μπλογκοπαίχνιδα μας τελευταία. για πέρνα και μια βολτίτσα από τα μέρη μου……..

   
 13. silia

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 03:01

  @ itelli
  Από την ώρα που διάβασα αυτό το σχόλιο , έχω μείνει με την απορία :
  Ρε , λες αυτός ο itelli , να είναι ο γιος μου ο ξενητεμένος ;….. Όχι πως αυτό καθ’ αυτό το γεγονός θα με ενοχλούσε , αλλά εκείνο που θα με έβγαζε από τα ρούχα μου , είναι ότι είναι δυνατόν το …. σπλάχνο μου , να διατηρεί μπλογκ …. ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ … ΜΑΝΟΥΛΑ …
  Έλεος , δηλαδή …

   
 14. silia

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 03:08

  @ μούργος
  Μη γίνεστε υπερβολικός …. απλά , πληκτρολόγησα .

  @ faros 2
  Μια που δεν ξέρεις …. να σου πω εγώ :
  Έγινες (σαν μπλογκ) αναγνωρίσιμος – αναγνώσιμος από οποιονδήποτε διαβάζει τα σχόλια που κάνεις αλλού …..
  Έλα τώρα , δώσε σαν καλό παιδάκι το χεράκι σου στον κύριο Μούργο , και πες του ένα ευγενικό «ευχαριστώ» …
  —————————-
  Τελικά …. είναι αλήθεια ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο …. σκύλος (όχι ο … ράτσας , …ο ημίαιμος) .

   
 15. itelli 2

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 12:22

  Πω πω ρε μάνα… Τί είπες πάλι! Με κόλλησες στον τοίχο λέμε…

   
 16. faros

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 13:41

  Φυσικά τον Ευχαρίστησα πριν … 8 σχόλια, δεν το είδες;
  Βέβαια να το ξαναπώ να σου κάνω και σένα το χατήρι (δεν χαλάω εγώ χατήρια στις … κοπελλιές!)
  Κύριε Μούργε, χίλια ευχαριστώ για τις οδηγίες σου, μένω υπόχρεος!

   
 17. silia

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 14:07

  @ itelli 2
  itelli !!! (τόνος αυστηρός) … Θα πω στον μπαμπά σου , να σου κόψει την extra επιχορήγηση …. αν συνεχίζεις , να κοροϊδεύεις τη μανούλα ….

   
 18. μούργος

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 16:07

  Σιλια, (και συγγνωμη που ερχομαι στο μπλογκ σου σε μια στιγμη οικογενειακου μικροκαβγα και αν μου πεφτει λιγος λογος μια και βρεθηκα, την επιχορηγηση μη τη κοψετε με τιποτα, αμαρτια ειναι, ε, δεν εχει και το πρες τζιαρ ), και ερχομαι στα δικα μου:
  ευχαριστω για τη παρεμβαση σας προς το Φαρο, ο οποιος στο πρωτο του ευχαριστηριο σχολιο του προς εμενα δεν ηταν αρκουντως ενθουσιωδης, γι’ αυτο και απεφυγα να πω : παρακαλω.
  Το δευτερο σχολιο του ηταν σαφως βελτιωμενο (αλλα μου τα χαλασε με το «Κυριε» 😦 )
  βρε φαρος, μουργος και κυριος παει;
  εμ , δεν παει!!
  τελος παντων, ας εχει μια ευκαιρια ακομη! 😀
  (αν και αυτη τη φορα δεν τα καταφερει, θα του στειλω εγω το κειμενο που θα γραψει 😆 )

   
 19. faros

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 17:53

  Ρε Μούργε με παραξήγησες!
  Εγώ το «κύριε» σε κάτι μούτρα (σα μπουλντόκ, είσαι;) σαν και σένα το βάζω!!
  Τα «ευχαριστώ» προς εσένα είναι βασικά προς την … Άννα, ξέρεις αυτό που λένε «τα λέω στην … νύφη, για να τ΄ακούει η πεθερά!».
  Είχα σκοπό να σου ανταποδώσω με άλλο … τρόπο την προσφορά σου – φαντάζομαι θα το καταλάβεις λίγο αργότερα, δεν το έκανα ακόμα γιατί με δυσκολεύει κομμάτι – θα προσπαθήσω όμως τώρα!

   
 20. silia

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 18:23

  @ stixakias
  Αυτή τη φωτογραφία , έδωσε για διαγωνισμό η Ροδιά ….
  Τώρα , το ότι γράφτηκε (το διήγημα) λίγο γρήγορα , οφείλεται στο γεγονός ότι στην μνήμη μου είναι «αποθηκευμένες» πολλές …. χιλιάδες ιστορίες έτοιμες πάντα να … ανασυρθούν , να προσαρμοστούν λίγο στις απαιτήσεις των καιρών , και να γραφούν … Η ζωή μου υπήρξε απλά … «πλούσια» .
  Σ’ ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο .

  @ ethanandthecity
  Πέρασα από τα «μέρη» σου , διάβασα , και σου υπόσχομαι να ανταποκριθώ όσο μπορώ πιο σύντομα .

   
 21. μούργος

  27 Φεβρουαρίου , 2008 at 20:59

  φιλε Φαρος, ας μη χρησιμοποιουμε τους ξωφλημενους ορους της ημιθανης αρχουσας (και νεοαρχουσας) ταξης.
  ενας απλος μουργος ειμαι! 😀
  υ.γ.
  για την «ανταποδοση» σε ευχαριστω θερμα 😀 αλλα διαβασε και το σχολιο που σου εκανα στο μπλογκ μου! 😉

   
 22. ριτσα μασουρα

  29 Φεβρουαρίου , 2008 at 22:01

  Καλησπέρα Σίλια. Επιστρέφω δειλα δειλα χωρίς πολλές ιδέες στο μυαλό, αλλά με τη δυναμη της δικής σας γραφής
  ριτς

   
 23. silia

  29 Φεβρουαρίου , 2008 at 22:16

  @ μούργος
  Φίλε «Μούργος» , θα μου εξηγήσετε κι εμένα την πτωχή πλην τιμία μπλόγκερ , τι εστί η «ημιθανης αρχουσα (και νεοαρχουσα) ταξη ; … αν και απ’ ότι κατάλαβα , δεν απευθύνεστε σε μένα …

  @ ριτσα μασουρα
  Εσύ , μπορεί να μην έχεις και …. «πολλές ιδέες στο μυαλό» , εγώ όμως , έχω μια μεγάλη χαρά , που ξανάρθες στα μέρη μου …
  Όλα θα είναι καλά … Να το πιστέψεις αυτό …

   
 24. Rodia

  1 Μαρτίου , 2008 at 19:06

  Μπραβο! Ωραιο και με ζουμι!:-)
  Σε καμια ωριτσα θα ανεβει.

   
 25. μούργος

  1 Μαρτίου , 2008 at 22:49

  αγαπητη μου φιλη Σιλια, θα σας προτεινα οταν διαβαζετε τα σχολια μου να εχετε μαζι σας και τη πιστωτικη σας καρτα. (ποτέ μετρητα) 😀
  υ.γ.
  1.αν και θα μπορουσα να σας απαντησω «σοβαρα», εν τουτοις σας λεγω οτι η απαντηση μου στο φαρο ηταν λιγο προβοκατορικη για να σταματησει να με αποκαλει κυριο (χρησιμοποιησα τα οπλα που μου εδωσε το μπλογκ του) 😀
  2. αναμενω το κειμενο με τη κουκουβαγια

   
 26. ritsmas

  17 Μαρτίου , 2008 at 11:57

  κι εγω Σίλια τί θα μπορούσα να προσθέσω σ αυτο το κομματι της ελληνικης πραγματικότητας; Τί θα μπορουσα να προσθέσω στη διολίσθηση του ανθρώπου, του οποιουδήποτε ανθρώπου προς την ατομική ταπείνωση; Τί θα μπορούσα να προσθέσω σ αυτά τα απολειφάδια της ζωής που ομως αποτελούν κομματι της δικής μας κοινωνίας ;
  Μα φυσικά αν ήμουν γιατρός θα τον φρόντιζα. Κι αυτόν και άλλους δέκα, εφοσον βρίσκονταν μπροστά μου. Σ αυτές τις περιπτωσεις, οι ταμπελίτσες πανε περίπατο, λέμε.
  φιλια βρε Σίλια
  ριτς

   
 27. silia

  17 Μαρτίου , 2008 at 13:07

  @ Rodia
  Μπράβο σε σένα που είχες την ιδέα και έβαλες το …»σμπρώξιμο» , για … λογοτεχνικές ανησυχίες

  @ μούργος
  Αυτό με την … πιστωτική κάρτα , δεν το κατάλαβα … Μήπως αναφέρεσαι στο … «πτωχή , πλην τιμία» ; … Αν , ναι , εχω να πω , πως οι φτωχοί δεν εχουν ούτε κάρτες , ούτε μετρητά …
  Οι … πραγματικά φτωχοί ….
  υ.γ. 1 … Θα ήθελα , όμως , να μου απαντούσες …. «σοβαρά» … όχι πάντα , αλλά κάποιες φορές ….
  Σε πειράζω ….

   
 28. silia

  17 Μαρτίου , 2008 at 13:18

  @ ritsmas
  Ξέρεις Ρίτσα , τον … Νικήτα (δεν τον λένε έτσι , αλλά έτσι τον «βάφτισα» εγώ – είναι υπαρκτό πρόσωπο -) , τον αγαπώ και τον «πονάω» γιατί είναι φίλος από τα παλιά , από τότε που οι καρδιές ήταν πιο αγνές και … ξεκούραστες ….
  Και τα ….»ποδήλατα» , τα αγαπώ και τα πονάω … γιατί στην ουσία , είναι πιο αγνά και πιο αξιαγάπητα από πολλά σύγχρονα και αξιότιμα «σκουπίδια» …..
  Και ξέρεις και κάτι ακόμα Ρίτσα ;… Μού ‘ χουν κατέβη … δάκρυα τώρα … – διαβάζοντας , ξανά και ξανά – , αυτό το σχόλιο σου … ίσως γιατί οι …. «γιατροί» …. όλο και λιγοστεύουν στις μέρες μας … κι αυτό , με πονάει …

   
 29. DaisyCrazy

  8 Μαρτίου , 2010 at 11:02

  Αχ με μαγεύει το γράψιμο σου. Με συγκινεί βαθιά ειλικρινά. Να’σαι καλά και να γράφεις συχνά Σίλια μου!

   
  • silia

   8 Μαρτίου , 2010 at 22:07

   @ DaisyCrazy
   Σ’ ευχαριστώ καλή μου φίλη .
   Θα προσπαθώ όσο μπορώ να σε «κερνώ» κάτι που σου αρέσει .

    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: