RSS

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ … (Ό,τι γράφτηκε κατά καιρούς στο blog)

19 Ιολ.
Δεν τα είπε κάποιος … διάσημος , φιλόσοφος , επώνυμος ή σπουδαίος …
Λόγια είναι , που ειπώθηκαν , μέσα σ’ αυτό το μπλογκ .
Τα είπαμε , εγώ … εσύ … κι εσύ … κι εσύ … ακόμη κι εσύ καλέ μου φίλε που μπορεί να μην ξεστόμισες ποτέ κάτι πάνω σ’ αυτό το θέμα , έγινες όμως με κάτι άλλο που είπες , η αιτία , να ειπωθεί κάτι πάνω στον Έρωτα … Τον πιό μεγάλο θεό , από καταβολής νοητικών αναζητήσεων και με τους πιό πολλούς και φανατικούς πιστούς , σε όλο τον κόσμο …
eros
—————————————————————————-
Για τον … έρωτα , δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα … Δεν τον παραγγέλνουμε και άν το … ντιλίβερυ αργήσει … αρνιόμαστε να τον παραλάβουμε και βροντάμε την πόρτα στα μούτρα του ντιλιβερά … Για το σεξ … ίσως . Για τον έρωτα όμως , όχι . Όποιος παραιτείται από τον έρωτα , έχει πεθάνει ….
Και δεν το ξέρει .
.
Ο έρωτας είναι η χαρά και η γλύκα της ζωής , αλλά όταν … “αργεί” … (όταν έρχεται αργά) αφήνει μια πικράδα .
.
Στις περιπτώσεις Ηθικής παρενόχλησης και διαστροφικής κεκαλυμμένης συμπεριφοράς , ΔΕΝ υπάρχει έρωτας … Ούτε από την μια , ούτε από την άλλη μεριά . Υπάρχουν μόνο … θύτες … Και θύματα .
.

Όμορφοι άνθρωποι … όμορφα θύματα του έρωτα γίνονται .
.
Υπάρχουν οι άνθρωποι , που ζουν , μόνο για τον έρωτα , και οι άνθρωποι , που ζουν , για όλα τα άλλα … Δεν κριτικάρω κανέναν … Το να ανήκεις στους πρώτους , θέλει πολύ … “γερό στομάχι» .
.
Ο Έρωτας πάντα πονά και σφάζει , αλλά και πάντα θα τον ψάχνουμε …
.
Τιμή μας και καμάρι μας  και κέρδος μας ο κάθε έρωτας που ζούμε … Αλλά , πως να το κάνουμε ; …. Πονάει …. Πονάει ο … άτιμος . Κάτι σαν …. αποτρίχωση ένα πράγμα .
.
Ο έρωτας είναι το καθαρότερο πρίσμα από όπου η ομορφιά διαθλάται στον κόσμο…
.
Όταν έχει ο έρωτας λογική,λυπάμαι,αλλά δεν είναι έρωτας πολύ.
.
Τον Έρωτα , δυστυχώς , όσο και να τον εξιδανικεύουμε , δεν είναι μόνο οι συμβάσεις και τα “πρέπει” , που μας εμποδίζουν να τον βιώσουμε …. αλλά είναι μια άλλη πανανθρώπινη μεγάλη Αρχή , που μας εμποδίζει (ενίοτε) να “ταξιδέψουμε” μέσα του , και η Αρχή αυτή λέει πως :
“Ο Έρωτας , για να … διαγράψει πορεία , χρειάζεται … ΔΥΟ ερωτευμένους ανθρώπους” ….
Εκεί είναι τα … ζόρια .
.
Το να βιώσεις το σεξ … είναι τόσο εύκολο (στην εποχή της αφθονίας , μάλιστα που ζούμε) , που χάνει μεγάλο μέρος της … γκλαμουριάς του … Δεν υποτιμώ το σεξ … μεγάλη ιστορία … σπουδαίο ταξίδι … Αλλά εδώ , μιλάμε για … Έρωτα .
.
ΞΕΡΩ τι είναι ο έρωτας . Με έχει μετατρέψει σε ευτυχισμένο απαλόχρωμο πούπουλο, άλλοτε σε… πυρκαγιά με ασύλληπτες αποχρώσεις, και άλλες … με έντυσε με του πόνου και της καταστροφής το μαύρο.
.
Τον έρωτα μπορείς να τον συναντήσεις ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ (λογαριασμό δεν θα σου δώσει). Επομένως δεν τίθεται θέμα παρανομίας, ηλικίας, διαφοράς ηλικίας, μη συμβατού κοινωνικού επιπέδου, γεωγραφικής απόστασης,…..
.
Ο έρωτας έχει ένα πρόσωπο αλλά πολλά προσωπεία. Το αυτό συμβαίνει και με την ανάγκη για σεξ και με την πορνεία. Τραγικό είναι να τα μπερδεύουμε ακουσίως είτε από άγνοια είτε από αδυναμία .
.
Ο “καλοσιδερωμένος”, και … με άρτιο φινίρισμα έρωτας , είναι μόνο για τα βιβλία και τις παλιές Χολλυγουντιανές ταινίες .
.
Η Αγάπη , έχει λογική …
Ο Σεβασμός , έχει κι αυτός …
Ο Έρωτας ΔΕΝ ΕΧΕΙ πάντα …
.
Απλά , … όπου μπαίνει ο ΕΡΩΤΑΣ , όπως και να έχει το θέμα …. η κατάληξη είναι ο πόνος ….. είτε συγκρίνεται … είτε επιλέγεται … είτε αποδιώχνεται , πάντα η κατάληξη είναι ο πόνος …. Σε όποιο παιχνίδι μπαίνει ….
Το πιο παράξενο δε από όλα , είναι ότι τις περισσότερες φορές , … το ξέρουμε …
.
Θαρρώ , πως στο βάθος – βάθος των επιθυμιών μας , κανείς δεν θέλει τον Έρωτα … Όλοι για κάτι ασφαλέστερο ψάχνουμε . Ο έρωτας όμως κάποτε , πέφτει σαν … Ναπάλμ , πάνω στα κεφάλια μας ….
.
Ο έρωτας θέλει κότσια για να ‘σαι αντάξιός του κι ούτε μου πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό ότι μπορεί να είναι “καλοσιδερωμένος”! Θα ήταν, τότε, τουλάχιστον πληκτικός και ανούσιος. Ο έρωτας είναι φωτιά και μόνος όποιος τον αντέχει είναι και άξιος να τον ζήσει.
.
Ο Έρωτας , καραδοκεί στις γωνίες μας και γυρεύει πάντα να αρπάξει την ψυχή μας … είτε είμαστε άντρες , ή γυναίκες , νέοι ή … λιγότερο νέοι …
.
Ο έρωτας…
πότε χτίζει ένα μικρό δωμάτιο
πότε έναν κήπο ολάνθιστο
πότε μια ολόκληρη πολιτεία
πότε τον ουρανό με τ’ άστρα .
.
Η σύνεση , είναι μια σπουδαία Αρετή , που μακάρι να την διαθέτουμε εύκαιρη σε όλα τα προβλήματα της ζωής μας , αλλά θαρρώ πως λίγα έχει να προσφέρει στα θέματα του έρωτα …
.
Μέσα στο ερμάριο της καρδιάς σου , που απ’ εξω γράφει «ΘΑΥΜΑΖΩ» , βάλε τους … δυνατούς … Όμως σε εκείνο το περίφημο και υπέροχο ερμάριο που απ έξω γράφει «ΑΓΑΠΩ» , … στρίμωξε εκεί μέσα και τους … αδύναμους … Μπορεί να μην είναι αξιοθαύμαστοι , αλλά η Αγάπη , έχει φτιαχτεί και γι αυτούς ….
.
Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες , (όσο κι αν αυτό ακούγεται τραγελαφικό) , είναι μια θαυμάσια παρακαταθήκη , στο «σεντουκάκι» όπου στιβιάζουμε τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις συναισθημάτων μας …Όταν μια μέρα , συνταξιούχοι πια (όχι από την Υπηρεσία μας , αλλά απο τους έρωτές μας … υπάρχει κι αυτό … ) θα περνάμε την ώρα μας ανοίγοντας και σκαλίζοντας το , θα το καταλάβουμε όλοι , ότι όντως είναι μια θαυμάσια παρακαταθήκη .
.
Εγώ προσωπικά δεν μπερδεύομαι μ’ αυτά που λέμε … Με τον Έρωτα μπερδεύομαι , όπως κάθε απλός , φυσιολογικός , ευάλωτος άνθρωπος .
.
Και τότε , άνοιξαν πόρτες μυστικές , και δίαυλοι από καιρό κλειδαμπαρωμένοι , και μπούκαρε ο … Έρωτας , σαν ανάμνηση , σαν πεθυμιά , και “ξύπνησαν” όλες οι αναμνήσεις του Πόνου του , της γλύκας , των δακρύων του , της αγωνίας , της προσδοκίας , της αναμονής , της πίκρας , της απογοήτευσης , της ελπίδας του γυρισμού , και του πένθους του χαμού του …
.
Τελικά , ο Έρωτας , πάντα “έρχεται” … Αρκεί να ξέρεις να κοιτάς προς τις εισόδους που μπαίνει … να μάθεις να τον αναγνωρίζεις … Ακούγεται χαζό , αλλά δεν είναι … Ό, τι βιώνουμε σαν έρωτα , δεν είναι πάντα … έρωτας .
.
Θυσίες “ζητάει” απ’ τους πιστούς του ο … φοβερός Θεός Έρωτας … Γιατί , δεν υπάρχει Θεός , που να μην απαιτεί θυσίες ….
.
Αλλοίμονο σ’ αυτόν , που δεν έχει αναμνήσεις ερώτων .
.
Αξίζει να κλαίμε στον χαμό , ή την νοσταλγία των ωραίων Ιδεών …. Και ο Έρωτας , είναι κι αυτός μια ωραία Ιδέα .
===============================
eros 1
————————————————————————-
Ε , … δεν «παιζόμαστε» , με τίποτα …
Καυτό το θέμα σήμερα .
Καυτό σαν … γνήσιο Καλοκαίρι .
 

55 responses to “ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ … (Ό,τι γράφτηκε κατά καιρούς στο blog)

 1. Το τέρας της "αμάθειας"

  Ιουλίου 19 , 2009 at 17:00

  «Καυτό το θέμα σήμερα.» !!!

  🙂

   
  • silia

   Ιουλίου 20 , 2009 at 10:30

   @ Το τέρας της «αμάθειας»
   Ε’ιπαμε … Θεραπεύουμε τον καύσωνα , δια της Ομοιοπαθητικής … δηλαδή με «καυτά» θέματα .
   Καλό καλοκαιράκι , να έχεις .

    
 2. Καναλιώτης

  Ιουλίου 20 , 2009 at 03:18

  Πάλι για τον «ανίκητο στην μάχη»;;;
  Καλά κάνεις!!!

   
  • silia

   Ιουλίου 20 , 2009 at 15:05

   @ Καναλιώτης
   Πάλι και πάλι … και μέχρι να μου βγει η ψυχή .
   Γιατί είναι απ’ τα λίγα , που πραγματικά αξίζει να λατρεύεις και να ασχολείσαι στη ζωή σου …
   Και μάλλον το ξέρεις , γιατί αλλιώς , δεν θα έβαζες τρία θαυμαστικά στο … «καλά κάνεις !!!»
   Και μια και μου το θύμισες :
   Έρως ανίκατε μάχαν, Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις, ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις, φοιτάς δ’ υπερπόντιος εν τ’ αγρονόμοις αυλαίς· καί σ’ ούτ’ αθανάτων φύξιμος ουδείς ούθ’ αμερίων σέ γ’ ανθρώπων. Ο δ’ έχων μέμηνεν. Σύ καί δικαίων αδίκους φρένας παρασπάς επί λώβα, σύ καί τόδε νείκος ανδρών ξύναιμον έχεις ταράξας· νικά δ’ εναργής βλεφάρων ίμερος ευλέκτρου νύμφας, τών μεγάλων πάρεδρος εν αρχαίς θεσμών. ‘Αμαχος γάρ εμπαίζει Θεός, Αφροδίτα. Νυν δ’ ήδη ‘γώ κ’αυτός θεσμών έξω φέρομαι τάδ’ ορών ίσχειν δ’ ουκέτι πηγάς δύναμαι δάκρυ τόν παγκοίτην όθ’ ορώ θάλαμον τήνδ’ Αντιγόνην ανύτουσαν.
   —————————-
   Αυτό το «…εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος …» , με χαλάει λίγο , αλλά την σήμερον ημέραν , με ένα σωρό κρέμες προσώπου , μπορεί να τις … μαλακώσω λίγο (τις παρειές , βρε) …
   Και επιμένω , ακόμη , πως το χιούμορ είναι ένα καλό όπλο , για να μην μας πάρουν τα χρόνια … από κάτω .
   Φιλιά .

    
   • faros

    Ιουλίου 20 , 2009 at 20:45

    … και μετά … συνάντησες την … Γιανικιάρογλου ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    χε χε χε

     
   • silia

    Ιουλίου 21 , 2009 at 17:28

    @ faros
    Γιαδικιάρογλου …. απρόσεκτε Φάρε …
    Και για τιμωρία , που κοροϊδεύεις το πιο όμορφο χορικό που γράφτηκε ποτέ στο αρχαίο δράμα , πάρε και την … μετάφραση του , για νάχεις να πορεύεσαι τις μέρες του καύσωνα :
    «Έρωτα, ανίκητε σε κάθε μάχη, συ που κυριαρχείς όπου κι αν πατήσεις, συ που ξενυχτάς τα κορίτσια με τα τρυφερά μάγουλα, που δρασκελάς πάν’ από θάλασσες και τρυπώνεις στους κήπους, κανείς δε γλυτώνει από ‘σε, μήτε Θεός μήτε θνητός. Όποιον αγγίξεις, τόνε παλαβώνεις.
    Συ, άνθρωπο φρόνιμον εξωθείς στ’ άδικο και στο χαμό, συ π’ άναβεις ταραχή κι αμάχη ανάμεσα σε γιο και πατέρα, νικά πόθος και λαχτάρα για τη γλυκομάτα νύφη, κόντρα σ’ όλους τους μεγάλους νόμους. Σαν ατάραχος Θεός τους περγελάς, ω Αφροδίτη. Ήδη τώρα κι εγώ παρανομώ
    που δε μπορώ να κρατήσω τα δάκρυα, βλέποντας τη δύστυχη Αντιγόνη να τη σέρνουν άκαιρα στον τάφο που μέσα του μια μέρα όλοι θα μπούμε».

     
 3. faros

  Ιουλίου 20 , 2009 at 09:43

  Να το … προσγειώσω ;;; Το … θέμα !!!

  Ο έρωτας θέλει δύο …
  Και αυτοί οι δύο να είναι … άνθρωποι …
  Με τις αδυναμίες τους, με τα λάθη τους, με τη μετριότητά τους, με τις μ@@@κίες τους, με … με … με …
  Άρα ;;;
  Άρα, Έρωτας και Βλακεία, Έρωτας και Ευτυχία, Έρωτας και Δημιουγία, Έρωτας και Προβλήματα, Έρωτας και Πόνος … θα συνυπάρχουν στον … αιώνα των αιώνων αμήν !!!
  Κάνουμε χωρίς φαί ;;;
  Κάνουμε χωρίς ντύσιμο ;;;
  Όχι !
  Τρώμε πάντα αυτό που πρέπει ;;;
  Ντυνόμαστε όπως πρέπει ;;;
  Όχι !
  Έτσι είναι και ο ΄Ερωτας !
  Περίεργο … πράμα ;;;
  Όχι, εντελώς φυσιολογικός !
  Τίποτα παραπάνω … τίποτα λιγότερο … απλά … φυσιλογικός !

  Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

   
  • Καναλιώτης

   Ιουλίου 20 , 2009 at 19:17

   «κάνουμε χωρίς ντύσιμο;»
   Όχι;;;

    
   • faros

    Ιουλίου 20 , 2009 at 20:46

    … χαμένοι στη … Σελήνη είναι αυτοί ;;;;;;;;;;;;;;

    Μπας και συνάντησαν και τον … Νιλ ;;;;;;;;;;;

    εεεεεεεεεεεεεεεε ;;;;;;;;;;;;;;;;;

     
   • silia

    Ιουλίου 21 , 2009 at 17:55

    @ Καναλιώτης
    Καναλιώτη μου … την ψώνισα με την φωτο σου …
    Παιδί των λουλουδιών , ε ;… Σε είχα απλά σε εκτίμηση … τώρα κινδυνεύεις να σε … ερωτευθώ κιόλας …
    Μου θύμισες , ένα παρόμοιο Καλοκαίρι στο Ποσείδι της Κασσάνδρας (Χαλκιδική , πριν πλακώσει ο τουρισμός) … Το καλοκαίρι του 1971 … Φωτογραφίες , δεν υπάρχουν , προς … απόδειξη , γιατί πού λεφτά για φωτογραφίες … Να βάλετε την φαντασία σας , να δουλέψει …
    Αχ βρε Καναλιώτη … Νά’ σαι καλά .
    —————————-
    Τί ωραίο πράγμα το blogging !

     
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 17:47

   @ faros
   «Και αυτοί οι δύο να είναι … άνθρωποι …»
   ——————————–
   Μπα , μην το λες …
   Εμένα κάποιον που παλιά ήμασταν τρελλά ερωτευμένοι , όλοι λέγανε , πως ήταν … γαϊδούρι .
   Επίσης κάποιος που επίσης στο μακρυνό παρελθόν , ήταν ερωτευμένος μαζί μου (κι εγώ … δεν λέω … ) , με φώναζε «περιστέρα μου» , «γατούλα μου» (του σεξ) , «ελαφίνα μου» (μη βλέπεις , που τώρα πάχυνα … λίγο) … και άλλα τέτοια από το ζωικό βασίλειο … και όταν χωρίσαμε , με είπε και … «γουρούνα» ….
   Ακόμη , ο εδώ 33 χρόνια σύζυγος μου , προχθές που του είπα ψέμματα για κάποιες … αγορές που έκανα , μου είπε επί λέξει : «Σίλια , είσαι μεγάλη … μαϊμού» …
   Βλέπεις λοιπόν , πως δυό ερωτευμένοι , δεν είναι πάντα , εκ προοιμίου … άνθρωποι .
   Καλές δροσιές , εκεί που βρίσκεσαι .

    
   • faros

    Ιουλίου 22 , 2009 at 12:57

    Μμμμ, βλέπω μετά λύπης μου, ότι έχεις επιρρεαστεί πάρα πολύ από τον … zoo της πόλης σου … 😆 😆 😆 😆 😆

    … και φυσικά (το περίμενα δηλαδή) επί της ουσίας … ούτε κουβέντα … 😀

    υ.γ. καλή η … γύμνια … αρκεί να μην θέλει … σιδέρωμα … – το ξέρεις, φαντάζομαι, το σχετικό ανέκδοτο, έ;;; – !!!

    Γειαααααα !

     
   • silia

    Ιουλίου 23 , 2009 at 23:25

    @ faros
    Αυτή η … γύμνια , που μας έδειξε ο Καναλιώτης Φάρε μου , είναι γύμνια , που δεν θέλει … σιδέρωμα … Δεν το χρειάζεται το σιδέρωμα (μην ξεχνάς πως η φωτο , είναι του 1977 … ουάου !!! το 1977 , ακόμη κι εγώ , δεν χρειαζόμουν σιδέρωμα… )
    Η νιότη Φάρε μου , μπορεί να κυκλοφοράει ΚΑΙ … «ασιδέρωτη» …
    Άκου … Στο χαρίζω :

     
 4. Καναλιώτης

  Ιουλίου 20 , 2009 at 23:34

  Δεν είναι «αυτοί» φάρε.
  Εμείς, είναι. Το 1977 στη Σούγια στην Κρήτη.

   
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 17:14

   @ Καναλιώτης
   Μόλις ήμουν έτοιμη να ρωτήσω , αν η φωτογραφία είναι από τα Μάταλα …

    
 5. Καναλιώτης

  Ιουλίου 20 , 2009 at 23:36

  «Εμείς»=»Εγώ και μερικοί απο την παρέα μου»

   
  • faros

   Ιουλίου 21 , 2009 at 07:19

   … και σας … κλέψαν τα … ρούχα ;;;;;;;;;; χε χε χε

   ααα και φαντάζομαι δεν εννοείς ότι είσαστε ο … κανόνας !!!!!!!!!!!

    
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 23:45

   @ Καναλιώτης
   Καλά που το διευκρίνησες το «εμείς» … γιατί προς στιγμη νόμισα , πως όταν λες «εμείς» , εννοείς … εσύ , ο Φάρος και κάποιοι ακόμα ….
   Τρελλάθηκα … Ο Φάρος … γυμνιστής ;;;…

    
   • faros

    Ιουλίου 22 , 2009 at 12:59

    Κρίμα … νόμιζα ότι ήδη είχες καταλάβει με το άνθρωπο έχεις να κάνεις …
    Εγώ, σίλια μου, δεν ανήκω ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ … συνιστώσα … ούτε ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ … πολύ πιο πολύ και ειδικά στη συνιστώσα των … γυμνιστών !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

     
   • silia

    Ιουλίου 23 , 2009 at 23:30

    @ faros
    Καλέ , … γιατί αρπάζεσαι αμέσως μόλις ακούσεις την λέξη «συνιστώσα» ;…
    Τί τρέχει ;… Κακιά λέξη είναι ;..
    Δηλαδή εκεί στην ΚΝΕ , αν θέλετε να βρίσετε κάποιον του λέτε «Είσαι μια … παλιοσυνιστώσα» ;
    Θα το λέω κι εγώ … Όποιον με πειράζει , θα του λέω » Είσαι μια … συνιστώσα και μισή .
    Φιλιά .

     
 6. marianaonice

  Ιουλίου 21 , 2009 at 00:01

  Κάποτε ρώτησα μια γιαγιά 90 χρονών τι ήταν στη ζωή της σπουδαιότερο απ’ όσα έζησε?
  Και μου απάντησε: Ο έρωτας!!

  Και είπαμε άλλωστε ότι δεν ισχύει το:
  «Οι άνθρωποι δεν ερωτεύονται επειδή γερνάνε», αλλά το
  «γερνάνε επειδή δεν ερωτεύονται»!!
  Φιλιά Σίλια!

   
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 22:57

   @ marianaonice
   Αχ , Χριστέ μου ….
   Πόσο θα ήθελα να φτάσω και να ξεπεράσω τα …90 , και να έρχονται διάφοροι , να μου κάνουν τέτοιες ερωτήσεις …
   Τελικά , όλες οι γιαγιάδες , άντε , οι περισσότερες , … ίδιες είμαστε …
   Και … άκου κι αυτό :
   «Πικρό το να γερνάς .
   Σκληρό , όμως το να γερνάς … ανέραστος»
   ———————-
   Φιλάκια .

    
 7. monahikoslikos

  Ιουλίου 21 , 2009 at 06:50

  Νομίζω πως αυτό είναι το κορυφαίο που έχεις γράψει περί έρωτος.
  Καλημέρα!

   
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 23:20

   @ monahikoslikos
   Νομίζω πως … ό,τι πιο ερωτικό έχω γράψει σ’ αυτόν τον χώρο (μπλογκ) , είναι αυτό ….
   Αλλά , είναι υποκειμενικό θέμα .
   Σ’ ευχαριστώ .

    
 8. faros

  Ιουλίου 21 , 2009 at 07:23

  Εμείς, λέγαμε παλιά …

  «Έρως ανίκατε μάχα, που κάνεις την κοπελλιά μαμάκα και τον άντρα … μακάκα» !!!

  Καλά, καλά, δεν το λέμε και … σήμερα !!!!!!!!!!!!

  (μεταξύ μας, ξέρεις που καταλήγει ο … γεροντοέρωτας ;;; άστα ……. )

  Καλημερούδια !

   
  • silia

   Ιουλίου 21 , 2009 at 23:31

   @ faros
   Και βέβαια ξέρω , πού καταλήγει ο γεροντοέρωτας ….
   Σε ένα … στρώμα , κάπως πιο μαλακό (λόγω του ότι πονούν λίγο τα άτιμα τα κόκκαλα) , από τα … προηγούμενα στρώματα …
   Καληνυχτούδια !

    
   • faros

    Ιουλίου 22 , 2009 at 13:01

    Τελικά ή δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να το … παραδεχτείς … 😛

     
 9. amelinia

  Ιουλίου 21 , 2009 at 08:00

  αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα έρωτα
  κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!

  φοβερό ποστ. πίανει όλες τις εκφάνσεις του έρωτα. γιατί κι ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι.. έστω και έρωτας με τον έρωτα αλλά έρωτας παρ’όλα αυτά..

   
 10. silia

  Ιουλίου 21 , 2009 at 23:40

  @ amelinia
  Αχ , δεν αντέχω … Θα το γράψω , μια και που κι εσύ μου έγραψες κάποιους στίχους …
  Άκου τί είπε για τον έρωτα ο Albert Einstein :
  «Η Βαρύτητα δεν μπορεί
  να θεωρηθεί υπεύθυνη
  για τους ανθρώπους
  που πέφτουν στον έρωτα» .
  Ακόμη άκου τί είπε επίσης για τον έρωτα ο Καζαντζάκης στην υπέροχη «Ασκητική» του :
  «Ένα μονάχα λαχταρίζω:
  Να συλλάβω τι κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα, τι είναι το μυστήριο που με γεννάει και με σκοτώνει».
  ————————————-
  Και … ναι . Έρωτας είναι και ο «ανεκπλήρωτος» …
  Γενικά ο Έρωτας , είναι ένας … πολυπρόσωπος θεός … Κάτι σαν τον … Βάκχο … Τον Διόνυσο .
  Να είσαι καλά .

   
 11. marianaonice

  Ιουλίου 22 , 2009 at 02:23

  Συμφωνώ Σίλια…
  έτσι είναι!!

   
 12. faros

  Ιουλίου 22 , 2009 at 13:03

  Μη … ΜΗ … σίλια … μη παρουσιάζεις τον Έρωτα σαν θεό !!!
  Ο θεός όλο κακίες φέρνει στον κόσμο …
  Πολέμους, ανεργία, δυστυχία κλπ. κλπ.
  Ο Έρωτας, ο σωστός έρωτας και όχι τα καπρίτσια και οι προστυχιές, φέρνει ΜΟΝΟ καλά !

  Μια θερμή … ερωτική Καλημέρα !

   
  • Καναλιώτης

   Ιουλίου 22 , 2009 at 13:16

   Έρωτας χωρίς καπρίτσια και προστυχιές;;;
   Έρωτας σε συσκευασία light ή σε 0%!!!

   Μοντέλο ανιαρής ζωής προτείνεις φάρε!!!

    
   • faros

    Ιουλίου 22 , 2009 at 16:34

    Το προτιμώ από …
    Και δεν προσπαθώ να … πρωτοτυπήσω … είναι στάση ζωής αυτό (για μένα) εδώ και σχεδόν 60 χρόνια …
    Κάτι άλλοι που μου το «παίζουν» απελευθερωμένοι … είδα που κατάντησαν …

    Και … και … ξέρεις … ούτε εδώ πίσω από την ανωνυμία κρυβόμενοι εγώ μπορώ να πω ψέματα !
    Λέω αυτό που πιστεύω !
    Αν είναι ανιαρό … δεν πειράζει … είμαι κι εγώ ανιαρός !!!
    (από το να είμαι καθίκης και πρόστυχος, το προτιμώ)

     
   • silia

    Ιουλίου 24 , 2009 at 00:24

    @ faros
    Σέβομαι απόλυτα τον άνθρωπο , που σε πείσμα και αντίθετα με την γνώμη των πολλών , δηλώνει «στάση ζωής» … και δεν θα αντιμαχήσω μαζί σου .
    Όμως κι εσύ , οφείλεις να παραδεχτείς , πως το … αντίθετο του «ανιαρός» δεν είναι το «καθίκης».
    ————————————
    Όσο για την προστυχιά στον έρωτα , άκου μια πολύ σύντομη ιστορία :
    Σαν ήμουνα μικρή , καμιά φορά παρακολουθούσα την μάνα μου που μαγείρευε και κάποια πράγματα , μου φαινόντουσαν παράξενα και ακατανόητα .
    Κάποτε την ρώτησα
    – Μαμά , η ρίγανη , είναι πολύ ακριβή ;
    – Όχι αγάπη μου , ούτε καν φθηνή δεν είναι . Τζάμπα την έχουμε … εδώ παρακάτω πάω και την μαζεύω το καλοκαίρι .
    – Τότε γιατί βάζεις τόση λίγη , και δεν βάζεις μια χούφτα να νοστιμίσει πιο πολύ το φαγητό ;
    – Γιατί αν βάλω πολύ ρίγανη , το φαγητό θα πικρίσει , ενώ αν βάλω λίγη , θα νοστιμίσει …
    ————————-
    Έτσι λοιπόν φίλε μου και η … προστυχιά , είναι σαν την ρίγανη στο φαγητό …. Μια πολύ μικρή δόση , νοστιμίζει τον έρωτα …
    Κι όταν σερβίρεις , ή γεύεσαι … νόστιμο έρωτα , η ζωή σου γίνεται ομορφότερη .

     
  • silia

   Ιουλίου 24 , 2009 at 00:06

   @ faros
   Μα … δεν είμαι εγώ που παρουσιάζω τον Έρωτα σαν θεό . Πριν 3000 χρόνια (πάνω-κάτω) , θεό τον ονόμασαν οι αρχαίοι παππούδες μας , ο Πλάτωνας , ο Αριστοτέλης , ο Σοφοκλής , ο Αριστοφάνης , ο Ησίοδος , ο Όμηρος , ακόμη και ο … γείτονας (Λατίνος) Βιργίλιος («Omnia vinsit deus amor» = Τα πάντα νικάει ο θεός έρως) … Και ξέρεις , ό, τι κι αν είπαν οι αρχαίοι μας , δεν βρέθηκε ούτε ένας (ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ) , τόσες χιλιάδες χρόνια μετά , να τους αμισβητήσει και να αποδείξει λογικά την αμφισβήτηση του .
   Όσο για το «Ο θεός όλο κακίες φέρνει στον κόσμο» , έχω να πω , πως το καλό και το κακό , Φάρε μου ενυπάρχουν μέσα μας … Μέσα στον καθένα μας . Θεοί και Δαίμονες , συμβιούν μέσα στην ψυχή μας και είμαστε εμείς , που θα τους «ξαμολήσουμε» στις στράτες μας για να κάνουμε το καλό , ή το κακό .
   Εδώ μέσα (το μυαλό μου δείχνω) , κατοικεί η Καλοσύνη αγκαλιά με την Κακία .
   Εδώ μέσα (την καρδιά μου δείχνω τώρα) κατοικοεδρεύουν από γεννήσεως του νοήμονος διπόδου η Αρετή με την Αμαρτία …
   Μαζί … Μαζί Φάρε μου , και είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για το τί θα βγάλουμε προς τα έξω …
   Κανένας «θεός» δεν ορίζει την μοίρα μας … Κανένας θεός , δεν είναι τόσο … μάγκας , που να μπορέσει να μας κάνει καλούς , κακούς , ή λιγότερο καλούς και κακούς ….
   Μόνοι μας , και απόλυτα υπεύθυνοι για τις πράξεις μας , θα πορευόμαστε στην σύντομη ζωή μας …
   Γι αυτό λοιπόν … ό, τι φάμε ό, τι πιούμε κι ό, τι αρπάξει η … «συνιστώσα» μας …
   Θα έλεγα «Μια θερμή … ερωτική καληνύχτα» , αλλά δεν είναι … κόσμιο … χώρια που μπορεί να μας φέρει και αϋπνία …
   Γι αυτό λοιπ’ον , μια σκέτη , αλλά από καρδιάς «καληνύχτα» .

    
 13. faros

  Ιουλίου 23 , 2009 at 08:25

  … και … Καλημέραααααααααααα !

   
 14. Dorothea

  Ιουλίου 23 , 2009 at 10:24

  ο έρωτας.. πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί, ειπωθεί για αυτόν; κι όμως όταν τον νιώθουμε.. ειδικά την πρώτη φορά, νομίζουμε ότι είμαστε μοναδικοί! ότι αυτό που αισθανόμαστε είναι ανεπανάληπτο! εκεί πιστεύω έγκειται η μαγεία του. σε μεταμορφώνει, σε κάνει να νιώθεις ένας/μια, ότι υπάρχεις και ζεις για να αγαπάς αυτόν που θες τόσο.
  είναι κομμάτι μακάβριο αλλά αληθινό αλλά μετά από μεγάλες καταστροφές και θανάτους ο άνθρωπος στρέφεται στον έρωτα με όλη τη δύναμη του. για παράδειγμα λίγο μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων στην αμερική είχε αύξηση ο αριθμός των γεννήσεων. πράγμα που δείχνει ότι ο άνθρωπος από την αρχή που περπάτησε στη γη αντιμετωπίζει το θάνατο με τον έρωτα!

   
  • silia

   Ιουλίου 28 , 2009 at 18:09

   @ Dorothea
   Καλώς ήρθες Dorothea .
   Έτσι ακριβώς , όπως τα λες είναι .
   Ο έρωτας , είναι η … παγίδα της Φύσης , για να διαιωνίζονται τα είδη .
   Στις περιπτώσεις αθρόων ομαδικών καταστροφών , ο έρωτας , είναι ατταβιστική αντίδραση του ανθρώπου , για να μπορέσει να αντικαταστήσει τις … απώλειες .
   Ο έρωτας , βρίσκεται στον αντίποδα του θανάτου , ευαγγελιζόμενος την … νέα ζωή .
   Θα αποτολμούσα να πω , πως ο έρωτας είναι η εν δυνάμει … Αθανασία μας .
   Χάρηκα που σε γνώρισα .

    
 15. Καναλιώτης

  Ιουλίου 23 , 2009 at 22:59

  Είδες; Όπως σου τα έλεγα Σίλια!

  60 χρόνια στάση ζωής συν 20 χρόνια να την σπουδάσει και να την κτήσει, σύνολο τουλάχιστον 80.

  Βαριά γεράματα λοιπόν.

   
  • silia

   Ιουλίου 28 , 2009 at 18:25

   @ Καναλιώτης
   Καναλιώτη μου , αυτός ο άνθρωπος , είτε … τζόβενο είναι , είτε γερόντιο , καταφέρνει να με … τσιτώνει επί παντός επιστητού ή μη … Πως τα καταφέρνει ;… Μήπως φταίω κι εγώ λιγάκι ; Μήπως … («μήπως» , λέω ) είμαι λίγο παραπάνω … καυγατζού ;…
   ——————————-
   Και φυσικά κάνω πλάκα .
   Ο φίλος μας ο Φάρος , όποια κι αν είναι η ηλικία του , ό, τι κι αν γράφει η Αστυνομική του ταυτότητα , το Διαβατήριο του και το Δίπλωμα οδήγησης , δεν παύει να έχει μια εφηβική καρδιά .

    
   • Καναλιώτης

    Ιουλίου 30 , 2009 at 13:50

    έτσι!!!
    🙂

     
 16. vasilis

  Ιουλίου 24 , 2009 at 07:20

  Όποιος παραιτείται από τον Έρωτα έχει πεθάνει.. Στάθηκα σε αυτό που τα λέει όλα.. Φιλιά και καλό καλοκαίρι Αννα μου!

   
  • silia

   Ιουλίου 28 , 2009 at 18:19

   @ vasilis
   Αν όλοι πραγματικά αγαπούμε τον έρωτα , πρέπει να παλέψουμε , ωστε αυτό το τσιτάτο «Όποιος παραιτείται από τον Έρωτα έχει πεθάνει» να το βελτιώσουμε , μετατρέποντας το σε «Παραιτείται από τον Έρωτα μόνο όποιος έχει πεθάνει» .
   Και τα δικά μου φιλιά , και τις δροσερές μου («θερμές» , πήγα να γράψω , αλλά το μετάνοιωσα , εν μέσω καύσωνος) ευχές , για ένα καλό καλοκαίρι .

    
 17. faros

  Ιουλίου 24 , 2009 at 08:57

  Καλημέραααααααααα !

  Δεν έχω χρόνο …
  Ήδη είναι 10 και πάω θάλασσα (μετά της συμβίας ΦΥΣΙΚΑ)

  Τα άλλα … εντάξει σέβομαι όλες τις απόψεις … αρκεί να είναι απόψεις … 😆 😆 😆

   
  • silia

   Ιουλίου 28 , 2009 at 20:18

   @ faros
   «…(μετά της συμβίας ΦΥΣΙΚΑ)…»
   ——————————————–
   Εντάξει βρε Φάρε … Το εμπεδώσαμε ότι είσαι … ξενέρωτος .
   (όχι θα στο χάριζα) .
   Καλά μπάνια .

    
 18. faros

  Ιουλίου 25 , 2009 at 06:53

  Καλημέρα σας και Καλό σας Σαββατοκύριακο !

   
 19. manos

  Ιουλίου 28 , 2009 at 12:11

  τέλειο, και πολύ επίκαιρο

   
  • silia

   Ιουλίου 28 , 2009 at 20:21

   @ manos
   Όταν λες «επίκαιρο» ;…
   Μήπως εννοείς ότι ο έρωτας είναι κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό … «σπορ» , ή ότι τυχαίνει να το διαβάζεις στην κατάλληλη εποχή (είσαι δηλαδή ερωτευμένος) ;
   Πω πω … χαθήκαμε λιγάκι Μάνο , και νομίζω ότι φταίω , εγώ .
   Φιλιά .

    
   • manos

    Ιουλίου 30 , 2009 at 14:13

    (στη δεύτερη περίπτωση το πήγαινα, έμεινε στο παραλίγο όμως…
    όχι, δεν φταις εσύ, εγώ έχω αραιώσει τις επισκέψεις μου)

     
   • silia

    Ιουλίου 31 , 2009 at 01:25

    @ manos
    Κρίμα … (για το «παραλίγο» , μιλάω)
    Αλλά … δε βαριέσαι … Έχεις τόσα καλοκαίρια μπροστά σου …
    Θυμήθηκα ένα ανέκδοτο τώρα … Είναι μεγάλο , γι αυτό θα πω , μόνο το τέλος (είναι γνωστό , άλλωστε) :
    Κάποιου Εβραίου του «κολλάει» μια θεογκόμενα και θέλει να την …. (τέλος πάντων … μας διαβάζει και ο Φάρος) , αλλά δεν γίνεται γιατί είναι Σάββατο . Προσεύχεται στον Γιαχβέ και ώ του θαύματος … Γύρω-γύρω είναι Σάββατο , και στην μέση (εκεί που βρίσκονται δηλαδή οι δυό τους) , είναι … Παρασκευή …
    ———————-
    Γιατί το είπα ;… Μα , αν δεν μπορείς να περιμένεις το επόμενο καλοκαίρι … βάφτισε τον Χειμώνα που μας έρχεται …. (αχ… μελαγχόλησα , τώρα) , καλοκαίρι και … ερωτεύσου ….
    ———————————-
    Τώρα που …. το ξαναδιαβάζω ,…. βλακεία έγραψα (γιατί νυστάζω) …. αλλά δεν το σβύνω με τίποτα .
    Καλό σου βράδυ .

     
 20. Καναλιώτης

  Ιουλίου 31 , 2009 at 02:31

  Παιδότοπος έχει καταντήσει το blog σου με αυτόν τον φάρο.
  Μα τέλος πάντων να μην μπορούμε να εκφραστούμε όπως θέλουμε για να μην του πληγώσουμε την παιδική του ψυχούλα;

  Βάλε ένα σήμα επάνω δεξιά που να γράφει «απαραίτητη η γονική συναίνεση», να τον μαζέψουν επιτέλους.

   
  • silia

   Αύγουστος 9 , 2009 at 09:56

   @ Καναλιώτης
   Καλέ , σπίτι χωρίς παιδιά , θα είναι σαν … νεκροταφείο (φτου , κακά στο στόμα μου … τί είπα πάλι) …
   Άσε το παιδάκι να τριγυρνάει και να … προσέχετε εσείς … οι μεγάλοι ….
   Εγώ (σαν μικρή που είμαι) θα πάρουμε με τον μικρό-Φαρούλη τα κουβαδάκια μας και θα παίξουμε στις παραλίες ….
   Τώρα αν θα του χώσω και καμιά τσιμπιά στα κρυφά (όταν δεν θα μας βλέπουν οι μαμάδες μας) , αυτό είναι άλλο θέμα .

    
 21. Angelica

  Ιουλίου 31 , 2011 at 02:52

  Εκλάπησαν….και μου άρεσαν τόσο πολύ απόψε που τα διάβαζα που δεν άντεξα να περιμένω να ρωτήσω. Αν όμως υπάρχει πρόβλημα διαγράφω το ποστ. Δείτε το εδώ: http://back-to-childhood.blogspot.com/2011/07/blog-post_31.html

  Καιρό έχουμε να τα πούμε…τους χαιρετισμούς μου!!

   
 22. silia

  Ιουλίου 31 , 2011 at 08:50

  @ Angelica
  Προς Θεού … γιατί να τα διαγράψεις ?
  Χαρά μου να τα βλέπω γραμμένα και αλλού , και μάλιστα με τον δέοντα σεβασμό και επισήμανση .

   
 23. Angelica

  Ιουλίου 31 , 2011 at 15:58

  Έγινε…μένουν λοιπόν!

  Ευχαριστώ(και για το απολαυστικό μπλογκ σου)

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: