RSS

ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ» … ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ;

09 Μάι.
Σήμερα γιορτάζουν οι μάνες . Εγώ , εσύ , η μητέρα μας , η μάνα της μητέρας μας , και … πάει λέγοντας .
Όλοι σχεδόν , το ξέρουμε αυτό .
Ακόμη είπαμε από πέρυσι ακόμα , ότι γιορτάζουν κι αυτές , οι χιλιάδες γυναίκες δηλαδή , που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί … Με οποιονδήποτε τρόπο …. Με ιατρική , ή κοινωνική (υιοθεσία) αρωγή . Και που κάποιες από αυτές θα … αποτύχουν … και δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες .
Όμως …
Όμως υπάρχουν και κάποιες γυναίκες , μάνες , η … παρ’ ολίγον μάνες , που αναρωτιέμαι , αν γιορτάζουν σήμερα … Ειλικρινά , αναρωτιέμαι … Και δεν είναι ένα … ρητορικό σχήμα , που προσπαθεί να εκμαιεύσει την γνώμη σας , ποντάροντας πάνω ή  ερεθίζοντας τις ευαισθησίες ή τον συναισθηματισμό σας …
Δικαιολογίες … υπάρχουν πάντα . Και όταν νομίζουμε πως δεν υπάρχουν , κάποτε πιθανώς να αναθεωρήσουμε και να βρούμε (δικαιολογίες) …
«Άλλοθι» , κατασκευάζονται , «στρώνονται» , «ευθυγραμμίζονται» , με τις εκάστοτε συνθήκες …
Πάντα υπάρχει μια «συγγνώμη» , μία «αιτιολόγηση» , ένας «αντίλογος» … Και στην τελική , πάντα υπάρχει και η «μαύρη τρύπα» της λήθης , που τα καταπίνει όλα …
Αλλά (μόνιμο «κουσούρι» μου) … μακρυγορώ …
Αναρωτιέμαι λοιπόν και προβληματίζομαι , αν γιορτάζουν οι :
1) Η Άσπα , που στα 17 της , μοναχοκόρη εύπορης οικογένειας και άριστη μαθήτρια έμεινε έγκυος . Συναποφάσισε μαζί με τους γονείς της , να «εξαφανισθεί» για έναν χρόνο στην Θεσσαλονίκη , όπου γέννησε το αγοράκι της , το παρέδωσαν αμέσως για υιοθεσία , επέστρεψε στο σπίτι της , τελείωσε με ένα χρόνο καθυστέρηση το Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές της (έγινε αρχιτέκτονας) και μια λαμπρή στην συνέχεια καριέρα και ζωή … Ούτε γάτα , ούτε ζημιά . (1966)
—————————————-
2) Η Χαϊριέ , που «πούλησε» 4 (τέσσερα) παιδιά , με το προκάλυμμα της υιοθεσίας , και αγόρασε 3 (τρία) διαμερίσματα , από την εκμετάλλευση των οποίων , ζει με τον συζυγό της , χωρίς δικό της παιδί , γιατί η … μήτρα της , δεν «άντεξε» την πέμπτη καισαρική , και «παρέδωσε το πνεύμα»   (υστερεκτομή) μαζί με το τελειόμηνο 5ο παιδάκι της , που θα έφευγε κι αυτό για πώληση … Αλλά λένε , πως έβγαλε αρκετά , από την αποζημείωση από την αγωγή , που έκανε στην Κλινική όπου έγιναν όλα αυτά … (1983)
——————————————–
3) Η Ναυσικά , που ένα χρόνο μετά την γέννηση των εξώγαμων δίδυμων αγοριών της , επειδή ερωτεύθηκε κάποιον εύπορο Γερμανό , στον τόπο που ζούσε σαν μετανάστρια , ο οποίος όμως δεν την παντρευόταν με δυό ξένα παιδιά , τα έβαλε σε ένα καλάθι , και τα άφησε έξω από την πόρτα του παντρεμένου πρώην εραστή της και έκτοτε ουδεμία σχέση (δόθηκαν για υιοθεσία) , είχε μαζί τους . Παντρεύτηκε τον Γερμανό και έκανε μία κόρη . Ζεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη , με την κόρη της , που κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του πατέρα της (που πέθανε νωρίς) και είναι περήφανη μητέρα της … «μοναχοκόρης» της όπως λέει και γιαγιά των παιδιών της … (1961)
——————————————
4) Η Στέλλα , 16 ετών , από μια μικρή πόλη της Δυτικής Πελοποννήσου , μαθήτρια και έγκυος 6ου μηνός (! ) , έρχεται με την μητέρα της σε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας , με προκαθορισμένο ραντεβού με Γυναικολόγο κλινικάρχη ιδιωτικής Μαιευτικής Κλινικής , για να κάνει την λεγόμενη … «μικρή καισαρική» … ό έστι μεθερμηνευόμενον … καισαρική και γέννηση ζωντανού εμβρύου 6 μηνών ,  χωρίς να του παρασχεθεί καμία φροντίδα επιβίωσης – δηλώνεται ότι γεννήθηκε πρόωρο νεκρό , και στο εξιτήριο γράφεται πως χειρουργήθηκε η νεαρά επειγόντως , για συστραφέν ή ραγέν ινομύωμα μήτρας , ώστε στο μέλλον να μην μπορεί να αναγνωρισθεί (λόγω «ύποπτης τομής» ) από τον … υποψήφιο γαμπρό το γεγονός , ότι η «αγαπημένη» του υπήρξε κάποτε … μητέρα . (1985)
—————————————-
5) Η Σαμπιχά Κιπτή (το πρόθεμα «Κιπτή» σε ένα όνομα , σημαίνει καταγωγή από τσιγγάνους , (κιπτή – γύφτος) , 19 χρόνων , νιόπαντρη (ο γάμος έγινε επειδή έμεινε έγκυος) , έντονα μελαχροινή (το ίδιο και ο 17χρονος ! σύζυγος) , λόγω καταγωγής , έρχεται στο Νοσοκομείο για προγραμματισμένη καισαρική και όταν γεννάει με το καλό ένα … κατάξανθο και γαλανομάτικο υγιέστατο αγοράκι , αρνείται και αυτή αλλά και οι οικογένειες του ζεύγους , να το … παραλάβει , γιατί είναι λέει του … «παλιοχριστιανού» του Γιάννη (μάλλον) , με τον οποίο είχε ταυτόχρονη σχέση και περίμενε να δει … τί χρώμα θα είχε το παιδί και ανάλογα να πράξει … Η «υπόθεση» πάει για … διαιτησία στον τοπικό Μουφτή , ο οποίος δίνει αμέσως διαζύγιο στο ζευγάρι … και κανείς δεν ασχολείται με το νεογέννητο , το οποίο μένει στην ευθύνη των κοινωνικών λειτουργών και προωθείται (μάλλον) για υιοθεσία …(2007)
———————————————
6) Η Μήδεια , (όχι , όχι … δεν θα σας διηγηθώ τον γνωστό μύθο των Ατρειδών , απλά τα ονόματα των «ηρωίδων» μου , τα βγάζω από το μυαλό μου , και σ’ αυτή την περίπτωση , δεν μου έρχεται … τίποτα άλλο) 55 ετών , με πανεπιστημιακή μόρφωση , σύζυγος καθηγητή Πανεπιστημίου , προσπαθεί να αποτρέψει τον συνομίληκο σύζυγό της από το να παντρευτεί με την κατά  πολύ νεότερη αγαπημένη του (το διαζύγιο ήδη υπάρχει) . Δεν τα καταφέρνει να τον «πείσει» και λίγο καιρό μετά τον γάμο του και εν όσω είναι πια πατέρας ενός δίχρονου παιδιού , αποφασίζει να τον … εκδικηθεί , καλεί σε γεύμα τους δυό γιούς της 19 και 22 ετών , φοιτητές και οι δύο , όπου τους … δηλητηριάζει και αυτοδηλητηριάζεται … Σώζονται σαν από θαύμα και οι τρεις (199ο) …
——————————————
7) Η Ειρήνη (αυτό το όνομα είναι πραγματικό), μητέρα της μικρής Μαρίας , «εξέδιδε» την κόρη της (ηλικίας 6 ετών), στις παιδεραστικές ορέξεις του συντρόφου της , και άλλων γνωστών και φίλων της «οικογένειας» .
(Συγγνώμη , που σ’ αυτή την ιστορία , δεν θα πω περισσότερα , γιατί βλέπω να … στερεύει η διηγηματική μου ικανότητα) .
=================================
Θα μπορούσα να γράψω κι άλλες παρόμοιες ιστορίες , αλλά , προσπαθώντας να γράψω όλα αυτά , βλέπω , πως η μέρα πηγαίνει προς το τέλος της …
Διορθώνοντας λοιπόν τον τίτλο του , θέλω να σας ρωτήσω :
Γιόρταζαν κι αυτές οι … «μανούλες» , σήμερα ;
*
*


 

Ετικέτες:

50 responses to “ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ» … ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ;

 1. renata

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:07

  ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ! Αυτές δεν δικαιούνται να υπάρχουν! 😡

  Ξαναδιάβασα το περσινό και με συγκίνησε το ίδιο, όπως πέρσι! 🙂

  Χρόνια πολλά, Σίλια! 🙂

   
  • silia

   Μαΐου 10 , 2010 at 23:01

   @ renata
   Αχ renata , … (πέρυσι , μου είχες πει εσύ «αχ» , φέτος το λέω εγώ) …
   Αχ – λοιπόν – renata , δυο φορές «χρόνια πολλά» σε σένα , γιατί εσένα και πολές σαν κι εσένα , σου πρέπουν δυό φορές , αυτές οι ευχές .
   🙂 Φιλάκια

    
 2. Ελένη

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:17

  Πολύ δύσκολο το ερώτημα σου… πραγματικά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω και σηκώνει πολύ συζήτηση… τελικά μεγαλώνοντας μαθαίνω να μην λέω τίποτα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά και εμείς κάποτε κάνουμε κάτι πολύ χειρότερο από εκείνες… το μόνο ότι νιώθω λύπη, μια απέραντη λύπη για την πράξη τους…

   
  • silia

   Μαΐου 10 , 2010 at 23:12

   @ Ελένη
   Έχεις απόλυτο δίκιο . Πρέπει να κρατούμε την σιωπή … ή μάλλον την περισυλλογή του σοφού ανθρώπου σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι να εξαπολύουμε μύδρους , κατά των ενόχων (αυτού του είδους) γιατί η ζωή είναι παράξενη και ποτέ τίποτα δεν είναι απολύτως … απόλυτο .
   Η παρεκτροπή , το λάθος , η αμαρτία , η παρέκκλιση , το ολίσθημα , η λοξοδρόμηση , η … απώλεια της … «ευθείας» οδού , κυκλοφορούν πάντα δίπλα μας , γύρω μας , επάνω στις ψυχές μας και είναι πολύ … μα πάρα πολύ εύκολο να πέσουμε στην «αγκαλιά» τους .

    
 3. lena

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:20

  Για έναν, όχι ανεξήγητο, αλλά απλώς, διεστραμμένο, άρρωστο και κυνικό λόγο…ναι, η πλειοψηφία τους «γιόρταζε» σήμερα… 😦
  Όπως ακριβώς το είπες: «Δικαιολογίες … υπάρχουν πάντα »

  Καλησπέρα

   
  • silia

   Μαΐου 10 , 2010 at 23:17

   @ lena
   Οι άνθρωποι ξεχνούν εύκολα … αρνούνται εύκολα … απαρνιούνται εύκολα … απωθούν στο υποσυνείδητο , εύκολα τις ενοχές και τα λάθη τους …
   Και «άλλοθι» κατασκευάζονται επίσης εύκολα .
   Να είσαι καλά .

    
 4. mamma

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:21

  Αχ βρε Σίλια, μαύρισα.

  Χρόνια πολλά μανούλα 🙂 Να σε χαίρονται τα καμάρια σου.

   
  • silia

   Μαΐου 10 , 2010 at 23:22

   @ mamma
   Να μην … μαυρίζεις καθόλου …
   Οι «ήλιοι» δεν μαυρίζουν ποτέ .
   ———————————-
   Επειδή κατάλαβα πολύ καλά , τί θέλεις να πεις μ’ αυτό το «μαύρισα» , ομολογώ , ότι έχω κάποιες ενοχές που το έγραψα , ξέροντας ότι θα το διαβάσεις .
   ——————————–
   Να είσαι περήφανη mamma …
   Σου το είπα και παλιότερα : Αν υπάρχει περίπτωση να … ξαναγεννηθώ , θέλω να γίνω mamma … Όχι «μαμά» , αλλά «mamma» .
   Χίλιες φορές χρόνια πολλά .

    
   • mamma

    Μαΐου 11 , 2010 at 07:58

    Καθόλου να μην έχεις ενοχές. Όλα πρέπει να λέγονται, και τα όμορφα και τα άσχημα.

    Σε φιλώ 🙂

    (με την τελευταία παράγραφο στο σχόλιό σου με έκανες και δάκρυσα. πάλι.)

     
 5. angie2

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:27

  Από το πρωί ήθελα να πω τις ευχές μου σε όλες τις μανούλες. Χρόνια Πολλά, λοιπόν, μανούλες. Να είστε περήφανες, γιατί ανεξάρτητα από τις λοιπές ιδιότητές σας, ως μανούλες μάς δίνετε την ψυχή σας.

  Α, μην ξεχάσω, «μανούλες» είναι όσες μεγαλώνουν, δηλαδή φροντίζουν και αναθρέφουν, παιδιά. Αυτές που αναφέρονται στο post δεν κάνουν κάτι τέτοιο, ε;
  Η γέννα είναι απλώς μια δυνατότητα που μας δίνει η φύση. Το να γίνει τελικά κάποια «μάνα» σχετίζεται και με την ύπαρξη της συνείδησης.

  Χρόνια σας Πολλά, μανούλες…

   
  • silia

   Μαΐου 11 , 2010 at 00:54

   @ angie2
   Εσύ μικρή … σοφή , για πότε το λες να … γίνεις μάνα ;
   Το «σοφή» το είπα , γι αυτό το υπέροχο «Το να γίνει τελικά κάποια “μάνα” σχετίζεται και με την ύπαρξη της συνείδησης» , που είπες .
   Φιλιά και ευχές στην μαμά σου .

    
   • angie2

    Μαΐου 11 , 2010 at 09:29

    Ελπίζω ότι έχετε υπομονή μέχρι να γίνω εγώ μάνα, γιατί θα χρειαστεί να δανείσετε και στη μανούλα μου! Την έχω σκάσει πια!

    Ευχαριστώ για τα εξαιρετικά σας σχόλια, αλλά πιο πολύ μάλλον ευχαριστούμε εσένα, Silia, γιατί μας εμπνέεις…

    Φιλιά και από τη μαμά μου…

     
 6. Νατασσα

  Μαΐου 9 , 2010 at 21:37

  «Το να γίνει τελικά κάποια “μάνα” σχετίζεται και με την ύπαρξη της συνείδησης»

  !!!!
  Μπράβο βρε κορίτσι μου ΔΙΑΒΑΣΑ επιτέλους σήμερα κι ενα ποστ που αξίζει.Κατά τα άλλα «γκαρίζουν» όλοι …οπως πάντα.

  τα φιλιά μου

   
  • silia

   Μαΐου 11 , 2010 at 00:57

   @ Νατασσα
   Και τα δικά μου τα φιλιά .
   Το να με κρίνει καλά μια καλλιτέχνης , μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο .

    
 7. Mr e.

  Μαΐου 9 , 2010 at 23:45

  Νομίζω, αγαπητή Άννα, ότι το ερώτημα σου είναι… ρητορικό και μόνο ρητορικό… Η ίδια δίνεις την απάντηση στο ποιες γιορτάζουν…
  Γράφεις
  […]οι χιλιάδες γυναίκες δηλαδή , που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί … Με οποιονδήποτε τρόπο …. Με ιατρική , ή κοινωνική (υιοθεσία) αρωγή . Και που κάποιες από αυτές θα … αποτύχουν … και δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες .[…]
  Γιατί μάννα δεν γίνεσαι με το να γεννήσεις ένα παιδί. Μάννα γίνεσαι με το να το μεγαλώσεις. Να ξενυχτίσεις κρατώντας το αγκαλιά για να του απαλύνεις τα πονάκια των πρώτων κολικών… Να ξενυχτίσεις στο προσκέφαλό του όταν έχει πυρετό…
  Να του ετοιμάσεις την «σάκα» για το νηπιαγωγείο και να σταθείς στη βροχή περιμένοντάς το… Να το επαινείς την ώρα που το έχει ανάγκη… Να του παρέχεις ασφάλεια την ώρα που φοβάται… Να νοιώσεις τα χτυποκάρδια του πρώτου του έρωτα… Να είσαι εκεί, στηριγμά του, με κάθε θυσία… ν΄ ακούς τα προβλήματά του και να του δίνεις τη δύναμη να τα λύνει… Να του δώσεις τα εφόδια να κατακτήσει τη ζωή…
  Οι ωδίνες κρατούν μερικά λεπτά το μεγάλωμα ενός παιδιού διαρκεί μια ολόκληρη ζωή…
  Έτσι κατά τη γνώμη μου γίνεται μια γυναίκα μάνα και υπό αυτήν την έννοια σήμερα γιορτάζει…
  Καλή σου μέρα ΜΑΝΝΑ…

   
 8. Mr e.

  Μαΐου 9 , 2010 at 23:46

  ….και χρόνια σου πολλα….

   
  • silia

   Μαΐου 10 , 2010 at 23:29

   @ Mr e.
   Νοιώθω πολύ περήφανη , που με αποκάλεσες ΜΑΝΑ , μετά από αυτό το έξοχο σχόλιο .
   Έτσι ακριβώς …
   Γιατί ακόμα και το να μην «ακούς» τα άγχη (όσο παιδαριώδη κι αν είναι) του παιδιού σου , αλλά αντ’ αυτού να του λες ή να του δείχνεις ότι είσαι απασχολημένη και αγχωμένη και κουρασμένη με τα δικά σου … αυτόματα μπαίνεις και συ στην χορεία των μανάδων , που ίσως δεν πρέπει και να … πολυγιορτάζουν τέτοια μέρα …
   Τόσο όμορφο και συνάμα δύσκολο , είναι να είσαι ΜΑΝΑ .
   ——————————
   Σ’ ευχαριστώ .

    
 9. faros

  Μαΐου 10 , 2010 at 06:25

  Εμένα, θα μου επιτρέψεις, μέσω της συζύγου μου και μέσω αρκετών μανάδων που σχολιάζουν σε τούτο το μπλογκ ΚΑΙ μέσω Εσού, να πω δυο απλά λογάκια !

  Χρόνια Πολλά !

  υ.γ.: Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

   
  • silia

   Μαΐου 11 , 2010 at 17:29

   @ faros
   Κι εμένα , θα μου επιτρέψεις δι εμού της ιδίας , και χωρίς την παρεμβολή κανενός άλλου και προπαντός … καμιάς άλλης , να … σου σκάσω ένα ευχαριστήριο φιλί (στο μάγουλο πάντα) γιατί σου έχω και μια … αδυναμία .
   Σμμμμματς.

    
 10. DaisyCrazy

  Μαΐου 10 , 2010 at 06:31

  Μάνα δεν είναι αυτή που γεννά ένα παιδί.

  Μάνα είναι αυτή που το αγαπά, που το σέβεται, που το φροντίζει, που το προστατεύει.

  Άρα Σίλια μου όχι δεν γιορτάζουν γιατί δεν είναι μάνες.

  Να ζήσεις και να σε χαίρονται τα παιδιά σου!

   
  • silia

   Μαΐου 14 , 2010 at 23:24

   @ DaisyCrazy
   Κι όμως … Κάποιες από αυτές , θαρρούν (και το πιστεύουν) ότι είναι μάνες …
   Και πολλοί άλλοι , πιστεύουν κι αυτοί , ότι αυτές οι γυναίκες , είναι μάνες και μάλιστα καλές … Εντάξει για την τελευταία περίπτωση , ίσως να μην υπάρχουν κάποιοι που να την θεωρούν μάνα αυτή την γυναίκα , αλλά η … 4 , η… 3 , η 1 …;
   Τέλος πάντων .
   Την αγάπη μου .

    
 11. Coula

  Μαΐου 10 , 2010 at 11:11

  Συμφωνώ απόλυτα με Daisy_Crazy και με mr e.

  Καλώς σε βρήκα

  Χρόνια σου πολλά για χτες!

  Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ!

   
  • silia

   Μαΐου 14 , 2010 at 23:25

   @ Coula
   Καλώς ήρθες Coula .
   Θα τα λέμε .

    
 12. olvios

  Μαΐου 10 , 2010 at 11:42

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

   
  • silia

   Μαΐου 11 , 2010 at 17:31

   @ olvios
   Ευχαριστώ , απο καρδιάς Ευδαίμονα .
   Να είσαι πάντα ευτυχής .

    
 13. coffeemug

  Μαΐου 10 , 2010 at 11:49

  αληθινές ιστορίες που σε αφήνουν με την πίκρα στο στόμα. όχι γι αυτές που δεν είχαν άλλο τρόπο. αλλά γι αυτές που το επέλεξαν για προσωπικό τους όφελος. ωμά και ψυχρά.

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:14

   @ coffeemug
   Ναι … αυτόν τον διαχωρισμό οφείλουμε να τον κάνουμε , πριν αρχίσουμε να κρίνουμε .
   Καλώς ήρθες .

    
 14. Aldebaran

  Μαΐου 10 , 2010 at 14:25

  Σκύψε να σε φιλήσω σήμερα που γιορτάζεις…

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:22

   @ Aldebaran
   Αχ φίλε μου Aldebaran … αν ήξερες πόσο πολύ μου άρεσε αυτό το σχόλιο σου …
   Όχι γιατί μοιάζει να υπαινίσσεσαι πως … είμαι ψηλή , αλλά γιατί μοιάζει να με τοποθετείς ψηλά …
   Κάνω λάθος ;…
   Μην μου απαντήσεις , αν κάνω λάθος … Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το σχόλιο …
   Σ’ ευχαριστώ . (και για το σχόλιο και για το φιλί)

    
 15. magissa kirki

  Μαΐου 10 , 2010 at 19:59

  Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο δεν ανέβασα ανάρτηση για το θέμα. Γιατί σαν παρολίγον μάνα, με πονάει.Γιατί ο κόσμος κρίνει και κουνάει το δάχτυλο πολύ εύκολα χωρίς να γνωρίζει.Γιατί ήδη έχω μετανιώσει και δεν μπορώ να το αναφέρω άλλο, ο πόνος μου δεν απαλύνει. Ελπίζω μόνο αυτό το μικρό που οικειοθελώς δεν έφερα στον κόσμο, να με συγχωρήσει…..

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:28

   @ magissa kirki
   Και μόνο που «εκθέτεις» έτσι ωμά και απροκάλυπτα τον εαυτό σου σε δημόσια κρίση , σε απενοχοποιεί (τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου … και πολλών άλλων , νομίζω) .
   Δεν θα πω τίποτα άλλο . Σ’ ευχαριστώ όμως , γιατί μου κάνεις καλό … Κάτι τέτοιες ομολογίες από χείλια (πένα , ή πλήκτρα) ανθρώπων , με βάζουν σε περισυλλογή και η Σκέψη , πάντα μου κάνει καλό .

    
 16. πρεσβύωψ

  Μαΐου 10 , 2010 at 21:21

  Xρόνια πολλά σε όλες τίς γυναίκες που είτε ευτύχησαν να γίνουν μάννες, είτε προσπάθησαν και δεν προέκυψε για διάφορους λόγους.
  Νομίζω έχω αναφέρει παλαιότερα, περίπτωση φίλης μου, που ευτύχησε να γίνει μητέρα στην ….ενδέκατη εξωσωματική!!! Σήμερα η κόρη της είναι 14 ετών.
  Καλή εβδομάδα.

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:32

   @ πρεσβύωψ
   Πολύ δικός μου άνθρωπος , έγινε μητέρα στην 14η εξωσωματική … Είναι μεγάλη ιστορία , και θα την γράψω ίσως σε ποστ , κάποια άλλη φορά .
   Ωστόσο , πρέπει εδώ να πούμε και το ότι η μητρότητα , δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνεται εμμονή ή αυτοσκοπός , γιατί έτσι , χάνει και το νόημα της .
   Ευχαριστώ για την ευχή και … αν και πέρασαν πολλές ημέρες , από τότε που έγραψες αυτό το σχόλιο , … ανταποδίδω .

    
 17. kanali

  Μαΐου 11 , 2010 at 04:31

  Ραπ

  θέλω να φυλάω πρόβατα
  να μην έχω γνωρίσει την Σίλια
  που όλο δύσκολα μου βάζει

  να παίζω την φλογέρα μου
  και οι νότες να σκεπάζουν
  όλου του κόσμου τις βλακείες

  αυτό το παιδί έχει δικαίωμα
  στη ζωή, στην αναπνοή
  στο γέλιο στην χαρά

  δεν το άφησες να παίξει
  δεν του έδωσες ελπίδα
  δεν ένοιωσε αγκαλιά

  το μίσος που διδάχθηκα
  το έχω ξεπεράσει
  μετά από το φιλί σου

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:35

   @ kanali
   Καλά , έ … Να σε δώ με χαμηλοκάβαλο , μπαντάνα στο κεφάλι και αρβυλάκια ή σταράκια να … κ@λοχτυπιέσαι και να τραγουδάς «…θέλω να φυλάω πρόβατα , να μην έχω γνωρίσει την Σίλια …» και … τί στον κόσμο .
   Και φυσικά κάνω πλάκα …
   Μου άρεσε πάρα πολύ .

    
   • g.netras

    Μαΐου 20 , 2010 at 17:50

    Μα… έτσι ακριβώς βγαίνω στις συναυλίες…

     
 18. Liakada

  Μαΐου 13 , 2010 at 01:06

  οι χιλιάδες γυναίκες δηλαδή , που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί … Με οποιονδήποτε τρόπο …. Με ιατρική , ή κοινωνική (υιοθεσία) αρωγή . Και που κάποιες από αυτές θα … αποτύχουν … και δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες .[…]
  Γιατί μάννα δεν γίνεσαι με το να γεννήσεις ένα παιδί. Μάννα γίνεσαι με το να το μεγαλώσεις. Να ξενυχτίσεις κρατώντας το αγκαλιά για να του απαλύνεις τα πονάκια των πρώτων κολικών… Να ξενυχτίσεις στο προσκέφαλό του όταν έχει πυρετό… Να στεκονται διπλα του μια ζωη …
  Αυτες ναι γιορταζαν Σιλια μου! Μεταξυ μας αυτες γιορταζουν ( χαρες και λυπες ) καθε μερα!
  Οι αλλες που ανεφερες , ειναι μανες? Μη με προκαλεις και γινομαι κι αθυρόστομη!
  Λοιπον το απογευμα ειδα μια μανουλα… ενα πιτσιρικι απο το κοντινο Χαμογελο του Παιδιου ειχε πεσει απο το ποδηλατο..κι ειχε φαει το γονατο.Μια απο τις εθελοντριες το ειχε αγγαλιασει τοσο στοργικα που ζηλεψα! Αυτη ναι , Χρονια της Πολλα!
  Σου στελνω πολλα φιλια κι ενα μεγαλο ευχαριστω για την ομορφη τοποθετηση σου ..
  Ευχαριστω και για το σχολιο.. εκει με το λιβαδι .. Με εκανες και σκεφτηκα καποια πραγματα λιγο «αλλοιως»
  Θα τα πουμε..

   
  • kanali

   Μαΐου 13 , 2010 at 05:17

   @liakada αυτές είναι δύο φορές μάνες!!!

   από μικρός είχα αποφασίσει οτι αν με το κορίτσι που θα επιλέξω να είμαι μαζί δεν κάνουμε παιδιά, θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε ένα ή δύο από άλλους γονείς ακόμη και από άλλα κράτη.

    
   • angie2

    Μαΐου 13 , 2010 at 09:15

    Χαίρομαι όταν βλέπω (διαβάζω) ανθρώπους «ανοιχτούς» στη ζωή, έτοιμους να βρουν ή να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις. Και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο είναι το θέμα του παιδιού…

    …Κάποτε εν μέσω «υπαρξιακών» αναζητήσεων βρήκα μία άλλη εναλλακτική: είχα αποφασίσει ότι αν τελικά δεν κάνω δικά μου παιδιά, έχουν παιδιά πολλοί αγαπημένοι μου άνθρωποι, μπορώ να προσφέρω σε αυτά. Ακόμη κι αν έχω ένα μόνο πράγμα να δώσω, πρέπει να το κάνω, γιατί ό,τι αφήνουμε πίσω μας είναι η επόμενη γενιά… Για μένα «παιδιά μας» είναι τα παιδιά όλου του κόσμου. Έτσι αποφάσισα.

    Βέβαια αυτό δε θα με κάνει πραγματική μάνα, νομίζω όμως πως θα με κάνει περισσότερο «άνθρωπο». Και φυσικά, το να ξενυχτήσεις, να γελάσεις, να κλάψεις μαζί με ένα παιδί, να έχεις μόνιμα αγωνία… έχει άλλη αξία! Γι’ αυτό και μιλάμε προς τιμήν αυτών των μαμάδων…!

     
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:38

   @ Liakada
   Εγώ σ’ ευχαριστώ , για το νοιάξιμο και την ανθρωπιά σου .
   Να είσαι καλά .

    
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 00:42

   @ angie2
   σε διαβάζω και … σε ξαναδιαβάζω , μικρή σοφή … φλύαρη και κάθε φορά σκέφτομαι , πως … ναι … πρέπει να τα πούμε , από κοντά .

    
 19. faros

  Μαΐου 14 , 2010 at 10:01

  Θερμή Καλημέρα από την όμορφη Σαμοθράκη !

   
 20. faros

  Μαΐου 15 , 2010 at 07:02

  Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

  Η έκφραση «μάνα είναι μόνο μία» τα λέει όλα …

  Καλά κι εκείνο το περίφημο «χτύπησες παιδί μου ;;;» … δεν συγκινεί απλώς …

   
 21. faros

  Μαΐου 16 , 2010 at 15:26

  Χαίρεται !

   
 22. faros

  Μαΐου 18 , 2010 at 07:16

  Πολύ πολύ Καλημέρα !

   
 23. silia

  Μαΐου 19 , 2010 at 00:44

  @ faros
  Φάρε μου συγχώρησε μου την … «σιωπή» τόσων ημερών στους καλοπροαίρετους χαιρετισμούς σου , αλλά όλο και πιο δύσκολα ξεπερνάω τις σωματικές μου … δυσκολίες , όσο περνούν τα χρόνια .
  Καλό σου βράδυ .

   
 24. Liakada

  Μαΐου 19 , 2010 at 07:04

  Καλημερα! εστω απο δω .. τρεχω ..

  Φιλια

   
 25. faros

  Μαΐου 19 , 2010 at 07:43

  Ωπαααααααααααα !
  Επιτέλους εμφανίστηκε η Silia μας !

  (κάνω πως δεν κατάλαβα τις … δυσκολίες)

  Παίρνω αφορμή από την απάντηση στ(ο-η)ν angie2, και ρωτάω … Οχτώβρη μπορείς ;;;;;;;;
  (στο … τέλος του!!!)

  Θερμότατη Καλημέρα !

   
  • silia

   Μαΐου 19 , 2010 at 21:38

   @ faros
   Τσα !…
   Τις κατάλαβες , όμως (τις δυσκολίες) φαντάζομαι .
   ————————————-
   Διαβάζω όλα τα mail της Λάσπης και έχω ενημερωθεί .
   Και η απάντηση μου είναι , … ότι μπορώ .

    
 26. faros

  Μαΐου 20 , 2010 at 07:27

  ΜΠΟ – ΡΕΙΣ ;;;;;;;;;; !!! 😀 😀 😀 😀 😀

  ΤΕ – ΛΕΙ – Α !

  Μια πολύ πολύ πολύ χαρούμενη Καλημέρα !

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: