RSS

Daily Archives: 4 Ιουλίου , 2008

Η … ΡΙΠΗ

Ήταν μια γυναίκα , που έμοιαζε να τα είχε όλα . Εντάξει … δεν ήταν και στην πρώτη της νιότη , αλλά ήταν καλοδιατηρημένη , ελκυστική , ευχάριστη , όμορφη , με την οικονομική της αυτοδυναμία και άνεση , με λαμπρή καριέρα , άτομο αναγνωρίσιμο κοινωνικά , με καλούς φίλους , χωρίς εμφανείς τουλάχιστον εχθρούς …. Με έναν (απ’ αυτούς που λένε «καλό») γάμο και μεγάλα και καλά αποκαταστημένα παιδιά  …

Της έλειπε όμως ο … έρωτας …. Για να λέμε και την πάσα αλήθεια , δεν ήταν η … πρώτη της νιότη , που είχε περάσει … Είχε περάσει και η … δεύτερη … Είχε καβαντζάρει αρκετά τα 50 , όταν … αποφάσισε πως … της έλειπε ο έρωτας …

Ο σύζυγος , μεγάλος , εφησυχασμένος απο το γεγονός ότι της είχε προσφέρει πολλά , ψιλοαδιάφορος … Σχετικά ανήμπορος , με … εμφανείς φθορές και … ανεπάρκειες , βούλιαζε μέσα σε μια … κλασσικούρα , του είδους : «Ε , ό,τι ήταν να κάνουμε το έχουμε κάνει … Τώρα πια , είμαστε για …άλλα» . Αυτή , δεν συμφωνούσε , αλλά σιωπηρά … Δεν τον «πρέσσαρε» , ούτε τον πίεζε , αλλά της είχε καρφωθεί πως της έλειπε ο έρωτας … Το σεξ .

Της ήρθε «λουκούμι» που λένε ο Χ….  Χαριτωμένος , εχέμυθος (ήδη παντρεμμένος) , με το μυαλό του στο σεξ , μικροκαμωμένος και νευρώδης , και … πάνω απ’ όλα … νέος . Όχι κανένας πιτσιρικάς … (δεν την άντεχε την ξεφτίλα) , αλλά νέος , … μόλις λίγο πριν από τα 40 . Καμία σχέση με τον περίγυρό της  , τον φιλικό , τον επαγγελματικό (άλλος ένας βαθμός ασφάλειας) … Φτωχαδάκι … Μικροεπαγγελματίας . Νοικιάσαν γκαρσονιέρα μετά από επίμονη της άρνηση να βρίσκονται στις ερημιές , μέσα στο αυτοκίνητο …. Δηλαδή , αυτή την νοίκιασε , αλλά με το που έληξε ο πρώτος μήνας , αυτός επέμεινε να πληρώνει το μισό ενοίκιο . (Κύριος οίδε , πού θα εύρισκε τα χρήματα… ) . Της άρεσε αυτό (ξέφευγε λίγο από την έννοια του ζιγκολό) … την εξιτάριζε ακόμα περισσότερο …

– Νοιώθω ερωτευμένος μαζί σου …

… της είπε κάποτε ακουμπώντας το πρόσωπό του πάνω στο μπράτσο της .

– Μόνο σεξ …

… του απάντησε , προσπαθώντας να μην τον κοιτάζει .

Αυτός , εκείνο το βράδυ , της έκανε ένα … θυμωμένο έρωτα … Καιρό μετά , προσπαθούσε να θυμηθεί , να ξεχωρίσει , να καταλάβει γιατί εκείνο  το σεξ , τότε , το είχε χαρακτηρίσει «θυμωμένο» … Αργότερα , βαρέθηκε να το σκέφτεται , δεν έβγαζε και νόημα και τα παράτησε .

 «Ως πού θα πάει αυτό ;» … αναρωτιόταν καμιά φορά …. «Ώσπου να γεράσω …» , απαντούσε με ένα είδος αυτοσαρκασμού και κοιταζόταν φιλάρεσκα στον καθρέφτη . Ποτέ δεν έλεγε «Ώσπου να με βαρεθεί» …. Ούτε που της πέρναγε από το μυαλό .

—————————————————————

Περάσανε κοντά δυο χρόνια … και συνεχίζανε να βρίσκονται , στο ίδιο ακατανόητο κλίμα ξερού και «απογυμνωμένου» από υπόλοιπα στολίδια του … έρωτα …. Άρχισαν και σιγά-σιγά , να … αραιώνουν …. Μάλλον είχε αρχίσει να … γερνάει … Ξαναχαμογέλασε στον καθρέφτη της με ένα κουρασμένο , αλλά πάντα αυτάρεσκο , χαμόγελο .

—————————————————————

Καλοκαίρι … Προχωρημένο μεσημέρι … Ζέστη αφόρητη . Είχε αργήσει στην αγορά , πιάστηκε και με κάτι φίλους της . Πήρε ταξί για να γυρίσει στο σπίτι . Έδωσε την διεύθυνση και χαζεψε αφηρημένα από το παράθυρο ….

Και τότε τον … είδε (το ταξί , περνούσε μέσα από την γειτονιά του) . Φορούσε ένα λευκό , καλοσιδερωμένο Τ-shirt , και κρατώντας χαλαρά από την μέση την … γυναίκα του , μια μικροκαμωμένη άχρωμη ξανθούλα , χαζεύαν τις βιτρίνες …. Το ταξί έκοψε ταχύτητα , γιατί η κίνηση εκεί κάπου , μεγάλωνε … Είχε την ευκαιρία , να τον κοιτάξει με την ησυχία της …. Της φάνηκε πολύ όμορφος … Είχε και την φράντζα σηκωμένη , κάτι που συχνά το έκανε με τα δάχτυλά της , κι εκείνος την κατέβαζε τάχα θυμωμένα …. Και πάντα , μετά απ’ αυτό , της έκανε έρωτα ή της ξανάκανε …. «για … τιμωρία» της έλεγε …

Τήν κοίταξε κι αυτός … Στην αρχή αφηρημένα , αλλά το συνειδητοποίησε γρήγορα και της έρριξε ένα φευγαλέο χαμόγελο , κουνώντας ελαφρά το χέρι σε χαιρετισμό . Η … ξανθούλα , τον κοίταξε απορημένα την τελευταία στιγμή , κι αυτός παίρνοντας το πρόσωπό της στα δυο του χέρια , την φίλησε τρυφερά στη μύτη … Γελάσανε κι οι δυό .

Ο ταξιτζής , βρήκε απότομα , κενό και γκάζωσε προς τα εμπρός ….

——————————————————-

Τότε , ήταν που δέχθηκε την … ριπή . Μιά ριπή από έκτακτες καρδιοσυστολές , «γάζωσε» το στήθος της . Η καρδιά της άρχισε να πεταρίζει , να χτυπά ακανόνιστα , ένα τρελλό σόλο ντραμς σε άγρια χεβυμεταλλάδικη συναυλία … Ήθελε να τον ξαναδεί … Η ταχυκαρδία , της ξέσκιζε το στέρνο , της έκοβε την ανάσα και ένας σχεδόν φυσικός πόνος , άρχισε να ανεβαίνει προς τον λαιμό …. Άγγιξε με το χέρι της τον ώμο του ταξιτζή . Ήθελε να του πει , να κάνει τον γύρο του τετραγώνου και να ξαναπεράσει από το ίδιο μέρος … Αλλά το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν :

– Στο Νοσοκομείο σας παρακαλώ … Δεν αισθάνομαι και τόσο καλά …

——————————————————

Μια ώρα περίπου μετά , ο Α. ο καρδιολόγος , οικογενειακός φίλος και παλιός συμμαθητής της από το Λύκειο , διπλώνοντας και βάζοντας σε έναν φάκελλο τα καρδιογραφήματα και τις υπόλοιπες εξετάσεις της , της έσκασε ένα φιλί στο μάγουλο :

– Δεν έχεις τίποτα …. Κουράστηκες , είναι και η ζέστη … Κάτι θα είδες εσύ .. Τί ; καμιά τσάντα ; … τίποτα γόβες Manolo Blahnik ;… τόσο πολύ σου άρεσαν ; Να ξεκουράζεσαι και να κόψεις το … αχαλίνωτο σεξ με τον Τ. θα μας τον ξεκάνεις τον φίλο μας … Γεράσαμε βρε … Τώρα , τσάϊ και … συμπάθεια . ‘Ελα , έλα χαμογέλασέ μου … πλάκα σου κάνω . Δεν έχεις τίποτα απολύτως , ωραία μου  … Θα τηλεφωνήσω στον Τ. να έρθει να σε πάρει … Εντάξει … δεν θα τον τρομάξω . Θα πω , πως πέρασες για τσεκ-απ ….. Πως … ερωτεύθηκες , και πέρασες να με ρωτήσεις , αν … θεραπεύεται … έλα , σκούπισε τα δάκρυα σου … Γίνεσαι επικίνδυνα όμορφη , όταν δακρύζεις .

——————————————————

Αργά το απόγευμα …. ξεφεύγοντας λιγάκι από την αυστηρή επιτήρηση του ανήσυχου συζύγου , κάθησε στον υπολογιστή και πληκτρολόγησε του Χ. ένα e-mail , όπου του εξηγούσε γιατί δεν θα τον ξανάβλεπε … Δεν μπορούσε να του το πεί κατά πρόσωπο . Δείλιαζε … Ήταν πια μια δειλή ερωτευμένη γυναίκα … Δεν χρειαζόταν πια το σκέτο , απογυμνωμένο από αισθήματα και δεσμεύσεις σεξ . Της φαινόταν ήδη ανούσιο και ανόητα επικίνδυνο . Μπορούσε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της , έχοντας στην αγκαλιά της , τον έρωτά της . Όχι το αντικείμενο του έρωτά της , αλλά τον ίδιο τον έρωτα … Ήταν μια … τυχερή γυναίκα … Κάπου εκεί , προς το … τέλος , της είχε προσφερθεί , το θείο δώρο . Ο έρωτας … Πόσες γυναίκες είναι τόσο τυχερές , για να τους συμβεί αυτό ;… Λίγες … Θα ζούσε αγκαλιά με τον έρωτα της …

Δάκρυσε .

——————————————————————————————————-

Ο Χ. δεν την ενόχλησε ποτέ … Δεν ρώτησε ποτέ το γιατί … Είναι μια … ιστορία , που θα σας την πω , μιαν άλλη φορά .

================================================================

================================================================

 Αυτό το κείμενο , είναι ό,τι πιο ερωτικό , έχω γράψει μέχρι τώρα …. Θα ήθελα να το αφιερώσω  σε μια ερωτευμένη γυναίκα …. Πραγματικά ερωτευμένη ….. Με «ριπές»  στο στήθος , με «κόψιμο της ανάσας ώρες – ώρες , με πόνο πίσω από το στέρνο (και όχι μόνο) που δεν δείχνει τίποτα στο ΗΚΓ (καρδιογράφημα) , με … δάκρυα , σαν αυτά που σου ξεφεύγουν άθελά σου , όταν θαρρείς ότι … ανακαλύπτεις τον κόσμο . Ψάχνω , για να της κάνω την αφιέρωση . Θα … ψάξετε μαζί μου ; 

 

Ετικέτες: , , , , , ,